StoryEditorOCM
ŠibenikAnaliza 'socijaldemokrata'

Predsjednika šibenskog SDP-a ne zabrinjava pobjeda Kolinde Grabar- Kitarović u Krešimirovom gradu; Restović: 'Rastemo nezaustavljivo, na nama je da brojke popravimo na idućim izborima'

7. siječnja 2020. - 13:17

Šibenik i Šibensko-kninska županija glasali su većinski za Kolindu Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima, u prvom i drugom krugu, te po rezultatu koji je ostvaren ostali najjača dalmatinska utvrda HDZ-a.

No, čelnika šibenskog SDP-a Tončija Restovića takvi rezultati ne zabrinjavaju, jer, kako je izjavio na konferenciji za novinare, sazvanoj upravo radi prezentacije i analize izbornih rezultata u gradu i županiji, evidentno je da su na djelu pozitivni trendovi, a SDP u Šibeniku od 2017. kontinuirano raste.

- Ako uzmemo 2017. kao nultu godinu, ne samo zbog toga što sam tada ja preuzeo GO SDP-a, mi na svim izborima rastemo i po ostvarenom rezultatu i po apsolutnom broju glasova koje SDP dobiva. Trend pokazuje da idemo uzlaznom putanjom, a još bolje rezultate očekujemo - kazao je Restović, na parlamentarnim, i pogotovo na lokalnim izborima koji nas čekaju 2021. i koji su za nas najvažniji.

Restović nije iznenađen uvjerljivom pobjedom Zorana Milanovića, jer angažman stranke na terenu diljem Hrvatske, ukazivao je na pobjedu. Upravo taj trud koji je stranka uložila u kampanju govori o SDP-ovom organizacijskom jačanju i unatoč fami, kaže Restović, da je HDZ najbolje organizirana stranka, a u višestranačkoj demokraciji najuspješnije su jake stranke s jakom organizacijskom strukturom, pokazali smo da ni mi više ne zaostajemo.

Zoran Milanović je u gradu Šibeniku dobio 10.175 glasova, svega 900 glasova manje od HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović, a uz izlaznost od 54 posto.

"Rastemo nezaustavljivo"

- Na nama je da sada te brojke i dodatno popravimo na idućim izborima - poručio je šef šibenskog SDP-a. Inače, kako je naveo, Zoran Milanović je uvjerljivo pobjedio u svim gradskim četvrtima osim Crnice, Meteriza, Ražina i Brodarice.

- Bitno je da smo pokazali da i u prigradskim naseljima rastemo, mada još kaskamo za HDZ-om, i na tome moramo poraditi - rekao je, ocjenjujući da je "Hrvatska dobila jako dobrog predsjednika, puno boljeg nego što smo imali dosad".

U politici je sve trend, vjeruje Restović, a treba imati na umu da je 2013., nakon gubitka lokalnih izbora i poraza gradonačelničkog kandidata Ante Županovića, počeo snažan trend pada SDP-a koji je trajao sve do 2017.

- Kad gubite, onda gubite jako. A mi smo 2013. izgubili izbore tijesno i pali koliko god smo mogli nisko. Ali, od 2017. rastemo nezaustavljivo i nadamo se da će se to vidjeti i na parlamentarnim i lokalnim izborima koji su pred nama - optimistično će čelnik šibenskog SDP-a.

SDP je, kazala je potpredsjednica županijske organizacije stranke, Jelena Matulović Ćaleta, ostvario dobre rezultate i na razini županije, zbog čega je Ćaleta zahvalila svima koji su dali glas Zoranu Milanoviću, ali i koalicijskim partnerima koji su ga podržali.

- Naravno da je pobjeda Zorana Milanovića vjetar u leđa stranci i to nas obvezuje na još intenzivniji rad u stranci - smatra Ćaleta.

Posebno dobri rezultati, istakla je, zabilježni su u Tisnu, Primoštenu, Erveniku, Biskupiji, Kistanjama, ali u SDP-u su zadovoljni i rezultatima u Kninu i Šibeniku.

18. travanj 2024 11:19