StoryEditorOCM
Županijavelika akcija

Rogoznica objavila rat uzurpatorima plaža: ‘Mjesto možete rezervirati u restoranu, ne na javnom dobru!‘

Piše Vedrana Stočić
20. lipnja 2022. - 19:29

Odzvonilo je takozvanim 'rezrvacijama' na plaži. Sutra rogozničko komunalno redarstvo na svim plažama kreće s uklanjanjem starih šugamana, šlapa, klobuka koji danima stoje na istom mjestu pričvršćeni kamenčinom.

- Mjesto se može rezervirati u restoranu, nema rezervacija na javnim gradskim plažama - poručuju iz Općine Rogoznica.

Također, neće nekažnjeno proći ni gospoda koja umjesto u vlastitu kantu za komunalni otpad kućno smeće odlažu u košarice na plaži i javnim površinama. Ako ih se uhvati u prekršaju kazna može iznositi i do 3000 kuna.  

Općina Rogoznica objavila je svojevrsni proglas domicilnim stanovnicima, vikendašima, iznajmljivačima i gostima u kojem između ostalog piše:

 Ovim putem Vam još jednom napominjemo kako je strogo zabranjeno odlaganje svih vrsta otpada u prirodu i okoliš, te isto strogo kažnjivo prema Odluci o komunalnom redu Općine Rogoznica te ostalim zakonskim odredbama.-

Priložili su i Obavijest komunalnog poduzeća Škovacin d.o.o. o odvozu glomaznog otpada. Škovacin na pisani zahtjev jednom godišnje preuzima glomazni otpad  u volumenu od 7 metara kubnih bez naknade i to u slučaju kada korisnih uredno izvršava svoje obveze. Svako slijedeće preuzimanje glomaznog otpada se naplaćuje prema cjeniku. Od 1. lipnja do 30. Rujna glomazni otpad se ne prezima, međutim ostavljena je mogućnost korisnicima usluge da u reciklažno dvorište u bivšoj vojarni Krušćice svaku srijedu od 7. do 14. sati sami mogu dovesti reciklabilni i glomazni otpad bez plaćanja naknade.  

Šta tu nije jasno pitaju se u Općini, Škovacinu, ali i  građani koji savjesno recikliraju. Nema nikakvog razloga da se plastikom, papirom , staklom, metalom i drvetom zagađuju priroda.

25. travanj 2024 11:04