StoryEditorOCM
Županijaproblemi na ZAPADu ROGOZNICe

Prekipjelo stanovnicima i vikendašima: ‘Dosta nam je razbijanja auta na zakrpanim cestama oko Kanice!‘

Piše Vedrana Stočić
16. veljače 2023. - 18:20
Nered na prometnicama koji ostane nakon ‘Elektre‘ i ‘Vodovoda‘ prelama se preko leđa građana i OpćineDuje Klarić/Cropix

Zanimljivu fotografiju na Valentinovo su nam poslali stanovnici Kanice kodi Rogoznice - na županijskoj cesti nalazi se prigodna zakrpa u obliku srca.

Iako na prvi pogled izgleda kao dobra šala, iza ove i sličnih fotografija krije se znatno ozbiljniji problem. Naime, nakon što radnici šibenske "Elektre" ili "Vodovoda" obave popravke, na cestama širom rogozničke općine mjesecima ostaju opasne rupetine i hrpetine iskopanog materijala, građani negoduju, a u konačnici, ni kriva ni dužna, u pravilu nastrada lokalna vlast.

Mještani Kanice negoduju što je mjesecima nakon polaganja elektroenergetskog kabela ostala raskopana lokalna prometnica pa stalni stanovnici i brojni vikendaši gotovo dva mjeseca nisu mogli vozilom do svojih kuća, a zbog oštećenja optičkog kabela u više navrata su ostajali i bez telefona i interneta.

Kabel je konačno položen, ali na sredini ceste ostala je opasna rupa i uništena cesta zbog čega već bilo je probušenih guma i štete na vozilima. Apele mještana "Elektra" nije čula, nisu odgovarali ni na njihove dopise.

Ista stvar je i s "Vodovodom", priključke skupo naplaćuju. I oni kao i "Elektra" imaju osebujne kooperante, uvijek iste već godinama, iza kojih ostaju rupetine i nered, a bilo je polomljenih ruku i nogu.

I doista, ljudi iz dviju spomenutih javnih tvrtkii uvjereni su da njihov nered mora počistiti Općina Rogoznica. Do je sada uglavnom bilo tako, lokalna uprava je podmetala leđa i sanirala uništenu javnu površinu i ceste iako to po zakonu i odlukama o komunalnom redu nije morala.

U općinskoj odluci jasno se navodi izvođači radova nakon polaganja podzemne infrastrukture moraju dovesti ceste i njihov okoliš u prvobitno stanje.

- Bahatluk javnih i privatnih investitora da sada su skupo plaćali stanovnici općine Rogoznica, od sada više neće - poručuju iz Općine.

30. travanj 2024 17:21