StoryEditorOCM
ŽupanijaSvečana sjednica

Petrina ukrao show: ‘Dio županije je okupiran već dvadeset godina, zaposjeli su ga stranci!‘

Piše M. P.
24. svibnja 2024. - 11:50

U povodu Dana Šibensko-kninske županije u centru ABC održava se svečana sjednica Županijske skupštine pred izaslanicima predsjednika i premijera te ostalim uvaženim gostima.

- Ova današnja svečana prigoda ima jednu tamnu mrlju - počeo je prvi govornik, Stipe Petrina, predsjednik Županijske skupštine, istaknuvši prije toga da je "ovo prigoda da reći što se korisno i vrijedno postiglo za žitelje ove županije". Ali on nije namjeravao o tome.

Dake, tamna mrlja...

- Dio županije je već dvadeset godina okupiran. Zaposjeli su ga stranci, koji nisu vlasnici, a glume vlasnike. Htio bih da za godinu dana, na idućoj svečanoj sjednici, te crne mrlje više ne bude - kazao je Petrina.

Predsjednik Skupštine i primoštenski načelnik je, dakako, govorio o mađarskim vlasnicima hotela u Primoštenu.

- Unatoč bezbrojnim dopisima i apelima, ta okupacija dijela teritorija ove županije još uvijek traje. Radi se o okupaciji Općine Primošten od strane mađarskih državljana, koji nisu kupili ništa, a vlasnici su više od 60 ili 70 posto gospodarskih potencijala. Nadam se da će me vijećnici podržati, a izaslanici prenijeti svojim nadređenima ovo što sam rekao.

Petrina je, kaže, želio da se svečana sjednica Skupštine Šibensko-kninske županije održi u "razrušenom i okupiranom, a nekad elitnom" hotelu Marina Lučica.

Primošten i u novu sezonu ulazi bez otvorenog hotela. Petrina: ’Ovaj rat moramo privesti kraju’

Da ukratko podsjetimo, u kolovozu 2002. godine Hrvatski fond za privatizaciju prodao je “Primošten” d.d. “Diamant marini”. Uz tri hotela, Mađarima je ugovorom pripala i atraktivna marina Kremik, autokamp za 600 šatora, restoran, sportski tereni i drugi poslovni objekti. Obvezali su se u tri godine obnoviti hotele, međutim nisu. To je ukratko, a cijelu povijest bolesti između Petrine i Mađara možete proučiti kliknete li na crveni link iznad...

 

16. lipanj 2024 13:04