StoryEditorOCM
ŽupanijaRadionica u Puljanima

Oni žele živjeti uz Krku: Odličan odaziv tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika (FOTO)

25. ožujka 2017. - 14:41

Susret tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika uz Krku, koji već sedmu godinu organizira NP Krka, održan je u subotu u Eko kampusu Puljane.
 
Održana je radionica s lokalnom zajednicom o temi „Priprema programa razvojnih projekata u lokalnim zajednicama uz NP Krka“. Radionica je bila privukla stotinjak poljoprivrednika i gospodarstvenika uz Krku, čelnika jedinica lokalne samouprave, članova lokalnih akcijskih grupa i udruga koje djeluje na širem području nacionalnog parka,
 
Cilj projekta je osnaživanje lokalnog gospodarstva i ruralnog razvoja u sklopu Natura 2000 područja te stvoriti preduvjete za dugoročni razvoj, zaštitu i edukaciju-kazala je Katia Župan, glasnogovornica NP "Krka".
 
-Na subotnjem susretu nastavljeni su i razgovori s lokalnom zajednicom na užem i širem području Krke u cilju definiranja i konkretizacije razvojnih projekata.

-Zainteresirani sudionici za apliciranje na mjeru 6, pod mjere 6.2 i 6.4 bili su raspoređeni u manje radne skupine ovisno o tomu što je u središtu njihova zanimanja. Pobliže se razgovaralo o preduvjetima za prijave i pripremi potrebne dokumentacije.

Sudionicima su predstavljene i druge mjere koje su od posebnog interesa za lokalnu zajednicu uz Krku poput mjera razvoja, inovativnosti i udruživanja -istaknula je Župan.
 
Također, uručene su zahvalnice sudionicima – izlagačima Krkinog zelenog stola kojim je prošle godine brojnim posjetiteljima NP „Krka“ predstaviljen dio bogate prirodne i kulturne tradicijske baštine.

18. travanj 2024 10:05