StoryEditorOCM
ŽupanijaMladinić kandidat HDZ-a

Odstupa dugogodišnja načelnica Rogoznice. Direktor Turističke zajednice mogao bi zamijeniti Sandru Jakelić

Piše Vedrana Stočić
18. veljače 2021. - 13:35

Marijo Mladinić, direktor Turističkog ureda rogozničke Turističke zajednice, kandidat je HDZ-a za novog načelnika Općine Rogoznica. Njegovu kandidaturu poduprla je još uvijek aktualna, dugogodišnja načelnica Sandra Jakelić, općinski  donačelnik i predsjedinik lokalnog HDZ-a Ljubo Županović, ali i stranačka tijela na višim razinama.

Uspješno vođenje Turističke zajednice sigurno je jedana od važnih referenici za kandidaturu,  jasno mu je ipak da iz jedne relativno lagodne pozicije, ako pobjedi, uskače u vruću fotelju prvog čovjeka rogozničke izvršne vlasti.

-Znam što me čeka, dobro sam upoznat s funkcioniranjem općine, međutim dobra suradnja s građannima može olakšati rad. Otvorit ćemo sve komunikacijske kanale, uključujući i društvene mreže, aplikacije i slično. Svaki mještanim, vlasnik objekta, gost ili posjetitelj Rogoznice moći će u realnom vremenu postaviti bilo kakvo pitanje, iznijeti problem ili kritiku i dobit će brz i točan odgovor. Kroz općinske profile na društvenim mrežama svima moraju biti dostupni planovi, informacije o realiziranim projektima, a to je i direktan kontakt s medijima. Nužno je kvaliteno organizirati stručne službe i reorganizirati rad svih općinskih zaposlenika kako bi mogli  samostalno i neovisno rješavati većinu tekućih problema. Dobra organizacija rada Općine ostavit će mi prostora da na višim razinama vlasti i iz EU fondova privućem što više sredstava za naše projekte.-kaže Marijo Mladinić.

Nastavit će sve projekte koje je započela predhodna administracija, a to je  izgradnja sveobuhvatnog sustava odvodnje i vodoopskrbe na području općine ili ukratko prijekt Aglomeracija Rogoznica, dovršetak izgradnje sportske dvorane, otvaranje poduzetničkih zona i ribarske luke Peleš što je već zacrtao u prostornim planovima, treba riješti status stare školske zgrade i stare tvornice, izgradnja ceste prema velikom turističkom naselju Lozica je nužnost, radovi na rogozničkoj rivi i mostu se nastavljaju prema planu, uredit će se Centar za posjetitelje „Oba dva“ u dijelu vojarne Zečevo... Nakon tih već dobro znanih projekata od koji su neki tek na razini planova, a neki su fazi realizacije, hadezeov kandidat za novog rogozničkog načelnika u svom programu istaknuo zaštitu prirodnih i arheoloških lokaliteta što do sada nismo sretali u predizbornim programima.

-Zaštita tih lokaliteta je ujedno i njihova turistička valorizacija. To se u prvom redu odnosi na jedinstven lokalitet jezera Zmajevo oko  i na rt Punta Planke. Imamo još dosta posla i na istraživanju vrijdnih arheoloških lokaliteta.-ističe Mladinić.

Devetogodišnje upravljanje radom Turističke zajednice od velike mu je koristi, jer je, kaže, dobio dobar uvid u probleme i potrebe svakog pojedinog naslje u općini. Računa i na pomoć stranačkih ljudi na terenu jer je svako naselje pokriveno s nekoliko stranačkih predstavnika, ali i mještana čije će zahtjeve i prijedloge zaprimati.

Važno je, ističe, pripremiti projekte sa svom potrebnom dokumentacijom kako bi se moglo pravovremeno aplicirati za sredstva ministarstava i EU fondova, svaka pomoć je dobrodošla, pa i vanjskih stručnjaka na području povlaćenja novca iz EU fondova.

-Rogoznicu nosim u srcu i tako se prema cijeloj našoj općini planiram i ponašati. Voditi ću se načelom općeg dobra i svi prijedlozi korisni za našu zajednicu biti će dobrodošli.- zaključio je svoje predstavljanje Marijo Mladinić.

Za sada je poznato da Marijo Mladinić ima tek jednog protukandidata, Ljubu Županovića Lebu iza kojeg stoji Nezavisna lista „Naše misto“, no ostaje za vidjeti hoće li tako i ostati.

20. travanj 2024 13:49