StoryEditorOCM
Županijarogoznica

Od danas pa do 3. listopada traje javna rasprava o vrlo važnom dokumentu za ovu općinu

Piše Vedrana Stočić
25. rujna 2023. - 15:03

Od danas 25. rujna pa do 3. listopada traje javna rasprava o Prvim izmjenama i dopunama Prostornog plana Općine Rogoznica. Prijedlog PPU grafički i tekstualni dio može se razgledati svaki dan od 9 do 13 sati u Domu kulture ili na web stranicama Općine Rogoznica.

Javno izlaganje održat će se sutra 26. rujna s početkom u 10 sati također u Domu, a tijekom javne rasprave mogu se podnositi mišljenja, prijedlozi i primjedbe i to do konc a javne rasprave 3. listopada. Istaknuto je da prijedlozi i primjedbe mogu podnositi samo na izmijenjeni dio prijedloga PPU iz javne rasprave koja je održana u svibnju ove godine.

Inače nakon javne rasprave u svibnju bilo je gotovo 350 primjedaba koje su se uglavnom odnose na privatne parcele i pitanje zašto moje zemljište nije obojeno žuto, odnosno zašto nije u građevinskom području. Nekim od sretnika se udovoljilo i njihovo zemljište je "požutilo", a da će biti i dalje nezadovoljnih to je sigurno.

Nije se udovoljilo ni Građanskoj inicijativi za Spas šume Kopara, tražili su da se iz Kopara izbaci građevinsko područje, odnosno turističke zone od kojih ona nazvana Karaula u važećem PPU iznosi čak 26 tisuća kvadrata. Izbačeno je nekih 14 tisuća kvadrata, međutim i ono što je ostalo pogubno je za okoliš i sigurno će izazvati opravdani gnjev Rogozničana.

Zanimljivo je da županijska Ustanova Priroda ni za jedno osjetljivo eko područje ili zaštićeni krajolik nije zatražila dodatno strategiju utjecaja na okoliš čak ni za slano jezero Zmajevo oko iako su još ovog ljeta zajedno s grupicom znanstvenika tvrdili da ekoravnotežu jezera remete i kupači!

01. svibanj 2024 00:59