StoryEditorOCM
ŽupanijaApel Crvenog križa Vodice

Obratio im se stariji barba, ali pomoć ne traži za sebe nego za svog psa: nema novca da mu kupi hranu, a njemu, kaže, ne fali ništa, osim malo kave

Piše Šibenski.hr
27. kolovoza 2021. - 17:00

Crveni križ Vodice pozvao je Viodičane, ali i sve koji žele pomoći jednom njihovom korisniku da se odazovu apelu za pomoć. Sve ih je, naime, dirnula priča starijeg Vodičana, čovjeka lošijeg materijalnog statusa, korisnika pomoći vodičkog Crvenog križa koji im se nedavno obratio za pomoć, ali ne za sebe nego za svog psa. Budući da nema dovoljno novca ne može mu redovito kupovati hranu, a kako je pas, njegov vjerni prijatelj i član obitelji moli pomoć kako bi svom ljubimcu i pratitelju osigurao zdjelicu hrane svakog dana.

Sve su to u vodičkom Crvenom križu objavili na svom Facebooku moleći ljude da pomognu "barbi i negovu psu". Evo što su napisali, a za sve koji se odluče pomoći tu je i adresa na kojoj to mogu napraviti. Mogu naime donirati pseću hranu ili uplatiti koju kunu na račun vodičkog Crvenog križa. Sav uplaćeni novac, ističu u Crvenom križu Vodica, bit će proslijeđen barbi i njegovom četveronožnom ljubimci.

-Dragi naši, jedan naš korisnih ima psa koji je njegov najbolji prijatelj i član obitelji te moli za pomoć u hrani, ne za sebe već za svog psa. Ako imate viška hrane za starijeg psa molimo vas da nam donirate, a mi ćemo je proslijediti našem korisniku.

Naš barba je jako skroman, hrana za njegovog najboljeg prijatelja mu je na prvom mjestu, a za sebe kaže da mu samo fali malo kave - obajavili su u svom postu vodički volonteri Crvenog križa.

Njihvoa objava privukla je već pozornost mnogih koji se javljaju da bi pomogli, a u Crvenom križu ističu kako zbog zaštite dostojanstva njihova korisnika ne mogu objaviti njegovo ime i adresu, ali zato svi koji žele pomoći mogu "hranu za straijeg psa i ponešto kave za njegova vlasnika" donijeti u prostorije vodičkog Crvenog križa.

- Adrese korisnika ne objavljujemo, ne djelimo, jer naši korisnici imaju pravo na svoje dostojanstvo i privatnost. Ako želite doninirati i pomoći slobodno to donesite na našu adresu obala Juričev Ive Cote 9 (2 kat) i mi ćemo proslijediti barbi, a ako niste u mogućnosti zbog udaljenosti osobno donijeti svoju donaciju, možete uplatiti na račun otvoren u Zagrebačkoj banci za donacije, primatelj: GDCK Vodice, IBAN: HR7023600001502208331, Opis plaćanja: donacija za kupovinu hrane za barbu, za psa ili kako želite - poručili su u vodičkom Crvenom križu.
 
25. travanj 2024 17:28