StoryEditorOCM
Županijaopćina bilice

Napokon svoji na svome: nakon 19 godina podstanarstva kreću u izgradnju višenamjenske zgrade

Piše Toni Veljača
26. listopada 2021. - 13:05

- Napokon, nakon 19 godina provedenih u podstanarstvu krećemo u izgradnju nove zgrade, potvrdio nam je to u razgovoru načelnik Bilica, Josip Ćaleta Car.

Procijenjena vrijednost projekta je četiri milijuna kuna s uključenim PDV-om a financiran je u cijelosti iz sredstava Općine.

- Osigurali smo kredit u Erste banci od četiri milijuna kuna. Financijski smo stabilni i srećom nemamo nikakvih problema što se toga tiče. Za nas je ovaj projekt jako velika stvar – istaknuo je Čaleta Car.

Upravno – poslovna zgrada sastojat će se od tri etaže, a prostor će se maksimalno iskoristiti.

- Zgrada će biti višenamjenska, u donjem dijelu planirani su poslovni prostori, ambulanta te ljekarna ili zubna ordinacija – naglasio je načelnik.

Natječaj za izvođača radova vrijedi do 15. studenog 2021. godine a predviđeni rok za završetak radova je 12 mjeseci.

- Ako ne bude nikakvih žalbi na raspisani natječaj, a on je javni i tu naravno nema nikakvih pogodovanja ili sličnog, nadamo se da će s prvim danima sljedeće godine radovi krenuti – rekao je Čaleta Car.

Povećanje cijena građevinskog materijala Općini ne ide u prilog, kaže nam prvi čovjek Bilica, spremni smo i na to.

- Malo nam je poremetilo cijelu priču naglo povećanje cijena građevinskog materijala ali smo spremni i na takve neočekivane događaje. Uvjeren sam da ćemo projekt uspješno privesti kraju i da ćemo napokon biti na svome – poručio je načelnik.

Pored izgradnje nove zgrade općine, u planu je, kako nam kaže Čaleta Car, izgradnja nove škole sa sportskom dvoranom te vatrogasni dom.

- U tijeku je izrada projektne dokumentacije za novu zgradu škole sa sportskom dvoranom te vatrogasni dom, čime bi se to područje pretvorilo u centar Bilica. Oba projekta sufinancirana su iz EU fondova – zaključio je Čaleta Car

04. svibanj 2024 07:31