StoryEditorOCM
Županijau nečem i složni

Županijski SDP oglasio se priopćenjem i poručio: ‘Općina Bilice se ne razvija!‘; s tim se složio i općinski HDZ

Piše A. P.
24. veljače 2024. - 12:07

Županijska organizacija SDP-a Šibensko - kninske županije poslala je priopćenje za javnost, naslovljenu ‘Amnezija u biličkom HDZ-u‘. Točnije, osvrnuli su se na nedavnu objavu tog općinskog HDZ-a, a koji ističe kako se Općina Bilice ne razvija, na što županijski SDP ukazuje već neko vrijeme.

- Pa da onda iskoristimo ovu priliku i upitamo gospodu iz HDZ-a gdje su oni bili zadnjih 10 godina. Gdje su bili vijećnici HDZ-a općine Bilice kad im se pred očima događala politička trgovina i kupovina nezavisnog vijećnika kako bi se osigurala većina u vijeću. Gdje su bili isti ti vijećnici kad je SDP tražio uvođenje transparentnosti na stranicama Općine Bilice, na kojoj je zadnja vijest iz 12.07.2023. godine.

Gdje su bili ti vijećnici kad Općina Bilice redovito iz godine u godinu dobiva jedva prolaznu ocjenu za transparentnost proračuna, a da ne govorimo o objavama akata sa sjednica općinskog vijeća, ne daj Bože snimke ili prijenosa sjednice. Općina Bilice osim što je netransparentna, nema nijedan vrtić, nema sportsku dvoranu, nema nijedne kune ni eura povučenog europskog novca, nema dječjih igrališta i još puno stvari i sve to navodi predsjednik HDZ-a Bilice nakon što je zaboravio da zadnja tri mandata HDZ drži ljestve dosadašnjem načelniku.

Isto kako Izvješće o radu načelnika stane svake godine na pola A4 stranice, tako i rad HDZ-a u Općini Bilice stane u ovih 10 godina na pola A4 stranice. Vođenje Općine nije samo krpanje rupa po cestama isto kao što rad vijećnika nije samo dizanje ruku u vijeću pa ovim putem pozivam da za početak vijećnici HDZ-a podrže uvođenje transparentnog rada Općine i prestanu biti samo ruka trenutnom načelniku - stoji u priopćenju koje potpisuje Ivan Bašić, tajnik SDP-a Šibensko - kninske županije.

image

Općina Bilice/Ilustracija

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
28. travanj 2024 13:45