StoryEditorOCM
ŽupanijaProminske igre

Nakon okrjepe u Oklaju, na hipodromu je natjecanje u biciklizmu, trkama magaraca i konja: skupljaju se donacije za oboljelog Josipa Jukića

Piše B. P.
1. svibnja 2024. - 08:42

U nizu prvomajskih izleta, susreta i manifestacija na otvorenome danas se održavaju i Prominske igre – tradicionalna kulturno-sportska manifestacija kojom Prominjani već u 67. navratu njeguju tradiciju svojim predaka i čuvaju od zaborava običaje i navike svojih starih. Program će se odvijati na dva mjesta.

U 15 sati na prominskom hipodromu natjecanje će otvoriti biciklisti. Potom će se održati utrka trčanja u četiri kategorije; trke magaraca, trke konja a natjecanje će završiti bacanjem kamena s ramena.

Prije početka natjecanja u Igrama u središtu Oklaja u 13 sati natjecateljima i gostima bit će ponuđen topli fažol za okrjepu. 

Nakon hipodroma, u 17 sati, na igralištu Žagra  finalni susreti balotašica i balotaša te finale u malom nogometu. U isto vrijeme na trgu ispred Doma kulture Oklaj nastupit će Drniški bandovi, Di Coppe, Bee Žee’s, Moonlight band i Morlaq gdje će se moći donirati novčana sredstva za teško oboljelog Josipa Jukića.

Vidimo se na 67. Prominskim igrama – poručuju organizatori. Čuvaju uspomenu na starije naraštaje Prominjana koji su svake godine prvog dana u svibnju održavali natjecanja u pučkim i sportskim disciplinama kao što su: trčanje, vožnje bicikla, trka magaraca i konja, bacanja kamena s ramena, šijanje, nogomet i balote.

 

25. svibanj 2024 15:39