StoryEditorOCM
ŽupanijaPoruka sa Žirja

Kapetan Ante Mrvica: ""Najbliži čovik mi je udaljen kilometar. I ljudi moji, stojte doma, ne šećite se po dućanima, dobar je i stari kruv!" 

Piše Šibenski.hr
29. ožujka 2020. - 18:04

Ante Mrvica, kapetan, sveučilišni profesor, doktor znanosti i dugogodišnji koordinator za plovno područje Splita, relativno friški penzioner i još uvijek novinarima jedan od omiljenih sugovornika. Uhvatili smo ga telefonski dok je bio na svome Žirju, gdje se, kako nam je rekao “bavio poljoprivredom i bio udaljen od najbližeg čovjeka kilometar”. Evo što je Mrvica izjavio za Slobodnu Dalmaciju:

– Sve ovo što se zbiva treba shvatiti jako ozbiljno. Moram poručiti generaciji, sada smo u kategoriji rizičnih, da slušaju savjete i upute kriznoga stožera, da ostanu doma i ne izlaze bez potrebe – odmah će u glavu kapetan Mrvica.
Dobro se informirao o koronavirusu i odlučio se na neku vrstu samoizolacije, premda za tim nije bilo stvarne potrebe.

–​ Triba mislit na sebe, na svoju familju! Može se dogodit da nenamjerno, naravno, preneseš virus drugome, a bez potribe. To se ne bi dogodilo da si osta doma – kaže nam.

---– Može se i kruv star tri dana jest, nema potribe stvarat zalihe, nema potribe šetat se po kavama i dućanima, stojte doma, ljudi!
       Nema, kaže, ni potribe za panikom, već samo i jedino za disciplinom.
– T  Treba biti ozbiljan i pažljiv, zbog sebe i drugih – poručuje.

– Ukoliko netko osjeti simptome treba odmah nazvati epidemiologe, ne triba vuć’ mačka za rep, niti živit pod staklenim zvonom, ali ostanite doma – ponavlja Mrvica. 

 

 
 
 

 

26. travanj 2024 14:35