StoryEditorOCM
ŽupanijaSuvremen vozni park

Jelić predao Jukiću ključeve: Novo sanitetsko vozilo vrijedno 417 tisuća kuna bit će smješteno u Vodicama

Piše šibenski.hr
7. srpnja 2021. - 13:42
Župan Marko Jelić predao ključeve novog sanitetskog vozila koje će biti smješteno u VodicamaŠibensko-kninska županija

Župan šibensko-kninski Marko Jelić predao je ključeve novog sanitetskog vozila ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije Tomislavu Jukiću. Riječ je o vozilu marke Opel Movano ukupne vrijednosti 417.500 kuna koje će biti smješteno u Ispostavi Vodice. Vozilo je u iznosu od 399.500 kuna financirano iz decentraliziranih sredstava Županije, a 18.000 kuna podmireno je iz vlastitih sredstava Zavoda.

- Svake godine nastojimo kupiti nova sanitetska vozila, radi pružanja kvalitetnije zdravstvene usluge. Sada smo došli do toga da imamo suvremeni i novi vozni park za područje cijele županije te da svaka ispostava u županiji ima dva vozila hitne medicinske pomoći što je nad standard. Vozni park trenutno broji 18 vozila, a prosječna starost voznog parka je 6,16 godina.“, kazao je Jelić istaknuvši važnost kvalitetne zdravstvene zaštite, kako za građane naše županije tako i za turiste čiji broj je u ljetnoj sezoni velik, posebice u Vodicama.

-Vozilo u potpunosti zadovoljava sve standarde hitne medicinske službe koji su ovom trenutku na snazi te je opremljeno s potrebnom medicinskom opremom: defibrilatorom i respiratorom ukupne vrijednosti 257 000 kuna koja je financirana iz decentarliziranih sredstava Županije-  kazao je ravnatelj Zavoda Tomislav Jukić te istaknuo da je jedan dio voznog parka u potpunosti pripremljen za prijevoz sumnjivih ili zaraženih Covidom-19.

26. travanj 2024 18:43