StoryEditorOCM
Županijapredani ključevi

Malo oporavljen vozni park; Župan poslao upozorenje: ‘Naša sanitetska vozila su prestara, sigurnost je ugrožena!‘

Piše Šibenski.hr
25. travnja 2023. - 08:31

Jučer je ispred Objedinjenog hitnog bolničkog prijema (OHBP) u Šibeniku održana primopredaja sanitetskog vozila.

Tom je prigodom župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije Tomislavu Jukiću uručio ključeve potpuno opremljenog novog vozila za sanitetski prijevoz, koja u potpunosti zadovoljavaju sve trenutno važeće standarde hitne medicinske službe koji su u ovom trenutku na snazi te je opremljeno s potrebnom medicinskom opremom.

Ravnatelj Tomislav Jukić nazočne je upoznao s tehničkim podacima sanitetskog vozila, kazao je kako je nabava vozila trajala cijelu godinu dana zbog poremećaja na tržištu isporuke vozila te najavio da bi do kraja godine trebali dobiti još jedno sanitetsko vozilo.

image

Novo sanitetsko vozilo koje je dobio Zavod za hitnu medicinu

Šibensko-kninska županija

Okupljenima se obratio župan dr.sc. Marko Jelić kazavši da je prosječna starost sanitetskih vozila 7,79 godina što je jako puno za ovakvu službu.

- Prošle godine smo kupili često sanitetskih vozila čime smo značajno oporavili vozni park djelatnosti sanitetskog prijevoza. Nije nam interes da s vozilima starim četiri ili pet godina prevozimo naše pacijente, a to se odnosi i na vozače koji su timovi u vozilu, jer na taj način povećavamo nesigurnost na cestama, odnosno ugrožavamo sigurnost svih koji su dionici takve potrebe.“

Radi se o vozilu marke OPEL MOVANO (godina proizvodnje 2022. godina) ukupne vrijednosti 83.932,99 eura, od toga je kupljena dodatna oprema u iznosu od 25.949,71 EUR

17. travanj 2024 22:28