StoryEditorOCM
Županijahoteli, vile i apartmani

Franjo Pašalić sve bliže realizaciji megaprojekta koji bi trebao promijeniti krvnu sliku juga Šibensko-kninske županije

Piše Toni Veljača
21. studenog 2023. - 13:16

Poznati hrvatski poduzetnik te vlasnik marine Frapa, Franjo Pašalić, korak je bliže realizaciji velikog turističkog kompleksa „Frapa Resort Medine” u općini Rogoznica. Podsjetimo kako je riječ o projektu koji je Vlada, još krajem lipnja prošle godine, proglasila strateškim investicijskim projektom Republike Hrvatske, vrijednim nevjerojatnih 137.718.148 eura s uključenim PDV-om.

Tvrtka „Medine”, a iza koje stoji Pašalić, početkom studenog dostavila je Upravnom odjelu za zaštitu okoliša, prostorno uređenje, gradnju i komunalne poslove Šibensko-kninske županije Elaborat zaštite okoliša, uz zahtjev za ocjenu o potrebi procjene utjecaja na okoliš za izgradnju spomenutog turističkog kompleksa koji bi na ukupno 17 hektara površine trebao „niknuti” odmah do marine Frapa.

image

Franjo Pašalić

Jakov Prkić/Cropix

Nešto preciznije, riječ je o sjevernom dijelu poluotoka Gradina, a zapadno od centra Rogoznice, građevnoj zoni u kojoj je dopuštena gradnja hotela i turističkih naselja.

Megaprojekt koji bi promijenio krvnu sliku Rogoznice ali i južnog dijela Županije, obuhvaća izgradnju hotela, vila i apartmanskih zgrada, ukupnog kapaciteta od 1100 kreveta.

Hotel kategorije pet zvjezdica, bit će kapaciteta od 330 kreveta u sklopu kojeg je planiran i kongresni centar s dvoranom, izložbenom/banket salom za multifunkcionalnu namjenu, zatim zatvoreni bazen s pratećim sadržajima te klinika kapaciteta oko 24 bolnička kreveta. Zanimljivo je da će uz hotelsku zgradu biti izgrađene i dvije manje zgrade trgovačkog centra te jedan objekt sa sportskim sadržajima. Praktički grad u malom.

Osim hotela, za smještaj gostiju planirana je izgradnja još 19 objekata: 7 vila i 12 apartmanskih zgrada sa 193 apartmana, ukupnog kapaciteta oko 714 kreveta. Razmišljalo se i o radnoj snazi, koja će biti smještena u posebnom objektu kapaciteta 96 kreveta.

Gradit će se otvoreni i zatvoreni bazeni sa slatkom i morskom vodom, ukupne površine 4.180 četvornih metara ali i garaže, podzemne i vanjske, namijenjene gostima i djelatnicima turističkog naselja koje bi prema procjenama mogle primiti oko 2000 gostiju.

image


Anita Živković

Nikša Stipaničev/Cropix

- Mogu istaknuti da se veselimo ovom projektu, iz više razloga. Prvo je što će nam donijeti nova radna mjesta, a drugo je što će se izgraditi hoteli koji nam na području Općine nedostaju. Time će se promijeniti i profil gostiju koji posjećuju Rogoznicu, ali i podignuti turistička ponuda na jedan viši nivo. - kazuje nam načelnica Općine, Anita Živković, ističući kako će se prilikom gradnje novog turističkog naselja velika pozornost posvetiti zaštiti Zmajevog oka, prirodnog fenomena, slanog jezera koji se nalazi nedaleko od turističke zone Medine.

Dodajmo kako bi Pašalićev milijunski vrijedan projekt trebao biti dovršen u razdoblju od 2026. do 2028. godine, a koji bi Rogoznicu, bez sumnje, podignuo visoko na ljestvici najpoželjnijih turističkih odredišta u Županiji. Ako ne i u Dalmaciji.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

05. svibanj 2024 15:22