StoryEditorOCM
ŽupanijaUdruga Argonauta

Eko patrola, lutkarske predstave i edukativne slikovnice dio su projekta Kornati-važno je o moru znati

15. veljače 2017. - 14:00

Udruga Argonauta provodi projekt pod nazivom Kornati-važno je o moru znati 4. U tijeku su pripreme programa za proljetni turnus Eko-patrole koji počinje u ožujku, uvježbavanje lutkarskih predstava za djecu te logističke pripreme za provedbu edukacijskih izleta na Kornatsko otočje koje će se tradicionalno održati prvi vikend u lipnju, priopćenje je iz udruge.

Cilj projekta je jačanje svijesti o vrijednosti prirode, specifično Kornatskog otočja kroz edukacijske izlete i programe, izvođenje edukativnih ekoloških lutkarskih predstava na temu biološke raznolikosti mora, te vođenje male eko-škole pod nazivom Murterska eko-patrola, kao tjedne izvanškolske aktivnosti za djecu osnovnoškolske dobi.

Edukacijski program podrazumijevat će uvodni posjet Edukacijskom centru za održivi razvoj otoka i priobalja gdje će se pomoću foto i video zapisa te pregleda i interpretacije morske zbirke beskralježnjaka i akvarija djeca pripremiti za predavanja na terenu.
Tijekom edukacijskog izleta u NP Kornati djeci će biti prikazana važnost zaštite prirode kroz teme iz geologije, kopnene i morske biologije, kulturno-povijesne baštine te demonstraciju terensko – istraživačkog rada u biologiji mora.

Čudesni svijet kornatskog podmorja serija je edukativnih slikovnica koja govori o zaštiti morskog ekosustava i biološke raznolikosti mora kroz doživljaje morske kornjače.
U sklopu prethodnih projekta slikovnice su poslužile kao inspiracija za nastanak dvije ekološke lutkarske predstave.
Priča o vodi – Putovanje kapljice Bistrice i More je živo! U ovom projektu želimo predstave izvesti pred širom publikom, te ćemo organizirati nastupe po Šibensko-kninskoj županiji u proljeće 2017. Predstava će biti alat kojim će se predškolskoj i djeci prvih razreda osnovne škole na interesantan i zanimljiv način približiti tema zaštite prirode i važnost očuvanja morske bioraznolikosti.

03. svibanj 2024 23:28