StoryEditorOCM
ŽupanijaSadnja više tisuća sadnica

Od hrpe smeća ovo područje postati će zelena i mirisna oaza: U nedjelju velika akcija pošumljavanja saniranog odlagališta otpada Leć

Piše Šibenski.hr
11. listopada 2022. - 13:18

Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa obilježava se 13. listopada, a povodom njegovog obilježavanja, u nedjelju, 16. listopada 2022. pošumljavat ćemo sanirani deponij Leć u Vodicama te ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže, kazali su u murterskoj udruzi Argonauta.

Sadnja više tisuća sadnica će se provesti u okviru projekta Posadimo zeleniju budućnost koju provodi udruga Argonauta u suradnji s Gradom Vodice te uz financijsku podršku korporacije Procter and Gamble. Akciju će provesti učenici OŠ Vodice i polaznici Argonautine male eko škole- Eko patrole, predstavnici Javne vatrogasne postrojbe Vodice i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vodice, djelanici i volonteri udruge Argonauta, LAG-a More 249, a akciji se mogu pridružiti i svi ostali zainteresirani građani Vodica i šire.

Osim što će akcijom pošumljavanja saniranog deponija od hrpe smeća ovo područje postati zelena i mirisna oaza, akcijom ćemo području koje je ovog ljeta opožareno vratiti komadić zelenila i dati poticaj sanaciji štete i sadnji na privatnim i javnim površinama.

Za sve sudionike bit će osiguran alat, rukavice i marenda, stoga molimo sve zainteresirane za sudjelovanje da nam se najave na mail@argonauta.hr ili na broj 0913033067 kako bismo osigurali dovoljno materijala.

Besplatan prijevoz do lokacije akcije osigurava Grad Vodice a provodi Gradsko poduzeće. Polazak je u 09.45 sati s autobusne stanice Vodice, a povratak u 13.00 sati sa saniranog deponija Leć. Moguć je i dolazak osobnim automobilom.

03. svibanj 2024 21:50