StoryEditorOCM
ŽupanijaSvečanost u Kulturnom centru:

Dodijeljena priznanja laureatima u povodu Dana grada Vodica i njegove zaštitnice sv. Jeline-nagrada za životno djelo Josipu Mateši

3. svibnja 2017. - 02:29

Nagradu za životno djelo ove je godine na svečanosti u povodu Dana grada Vodica, njegove župe i zaštitnice, sv. Jeline, dobio Josip Mateša, jedan od najdugovječnijih aktivnih članova Župnog zbora, Župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća u nekoliko mandata i umjetnik koji svojim djelima obogaćuje duhovnu i kulturnu dimenziju Vodica i njegove župe.

Nagrada grada Vodica posthumno je dodjeljena Šimi Moriću za promicanje digniteta Domovinskog rata i doprinos u športskom i humanitarnom životu Grada, dok su Plakete grada pripale dječjoj spisateljici Ani Udovićić (za doprinos u kulturi i promicanju književnog izričaja), čuvaru vodičke baštine Ljubomiru Sladoljevu (za doprinos i očuvanje kulturnog nasljeđa), mladoj košarkaškoj reprezentativki Loreni Mihić (za postignute natjecateljske rezultate u ženskom košarkaškom sportu), višestrukom dobrovoljnom darivatelju krvi Robertu Pašari (za iznimnu humanost i davalaštvo krvi) i najtrofejnijem mladom hrvatskom biciklistu Roku Fržopu (za postignute natjecateljske rezultate u biciklizmu).

Zahvalivši svojim suradnicima i gradskim vijećnicima u sva tri mandata, kao i građanima Vodica na potpori i zajedništvu, Branka Juričev Martinčev u svečarskom se ozračju sa pozornice Kulturnog centra posljednji put u ulozi gradonačelnice obratila svojim sugrađanima i gostima podsjetivši na brojne realizirane projekte unatrag 12 godina koji su Vodice, kako je istaknula, učinile pravim malim gradom s vizijom koji je zadržao svoj blistavi turistički habitus.

U svom se govoru prisutnima šibensko-kninski župan Goran Pauk, uz ostalo,  osvrnuo na županijska postignuća unatrag dva desetljeća istaknuvši Vodice kao primjer sredine koja je u suradnji sa Šibensko-kninskom županijom uspjela realizirati  planove što svojim značajem nadilaze lokalne okvire.
 

23. svibanj 2024 07:47