StoryEditorOCM
ŽupanijaMaslinari, prijavite se

Deveta manifestacija "Dani mladog maslinovog ulja" održat će se 14. prosinca u vodičkom hotelu Olympia, a uzorci ulja za ocjenjivanje primaju se do 20. studenog

Piše Katarina Rudan
30. listopada 2019. - 14:02

Udruga dalmatinskih uljara i ove godine, u suradnji s Udrugom senzornih analitičara "Olea" Šibenik, Zavodom za javno zdravstvo Šibenik, Savjetodavnom službom, županijskom HGK-a i JU Razvojna agencija Šibensko-kninske županije i ove godine, organizira manifestaciju "Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji" koja će se održati 14. prosinca u hotelu Olympia u Vodicama.

Deveta po redu manifestacija okupit će maslinare i uljare, te stručnjake koji će sudjelovati na stručnim predavanjima o maslinarstvu i uljarstvu, a najavljen je i izložbeni dio manifestacije. Na svečanoj večeri bit će upriličena podjela zahvalnica, plaketa, medalja i nagrada za kvalitetu ulja. Da bi proizvođači maslinovog ulja mogli sudjelovati u natjecateljskom dijelu manifestacije, moraju na vrijeme dostaviti ulje na ocjenjivanje, uz uplatu 300 kuna po uzorku. Za ocjenjivanje je potrebno dostaviti pola litre maslinovog ulja, a ocjenjivat će se kemijski parametri i organoleptika.

U cijenu od 300 kuna po uzorku, pored troška kemijske i organoleptičke analize, uračunat je fond za nagrade te svečana večera za jednu osobu. Uzorak ulja se dostavlja osobno ili poštom na adresu Udruge Ivana Gundulića 25, Vodice 22211, a uplata kotizacije na račun Udruge dalmatinskih uljara. Zbog ograničenog broja uzoraka, maksimalno 200, prijave će se primati do 20. studenog, s tim da organizator može skratiti rok prijava ukoliko se ranije zaprimi 200 uzoraka. Pravo na sudjelovanje imaju sve fizičke i pravne osobe koje su upisane u registar poljoprivrednih gospodarstva.

- Na prošlogodišnjoj manifestaciji ocijenjeno je 259 uzoraka ulja iz cijele Hrvatske i inozemstva, jedanaest eminentnih stručnjaka održalo je izlaganje u edukakativnom dijelu, a u izložbenom dijelu sudjelovalo je preko 40 izlagača. Na svečanoj večeri i podjeli nagrada i zahvalnica bilo je nazočno preko 350 osoba. Ukupno je tako u manifestaciji kroz razne aktivnosti i događaje bilo uključeno više od tisuću osoba, navodi Damir Buntić, tajnik Udruge dalmatinskih uljara, koji je ujedno i kontakt osoba za sve informacije i može ga se dobiti na mobitel broj: 091/36 89 220.

 

 

26. travanj 2024 12:45