StoryEditorOCM
ŠibenikSrećom nitko nije stradao

Vlasnik urušene kuće u središtu Šibenika: ‘Baš ovih dana smo trebali krenuti u sanaciju, dogodilo se ono najgore‘

Piše Toni Veljača
8. studenog 2021. - 11:52

Urušavanje dijela kuće u samom centru Šibenika, koje se dogodilo u nedjelju u jutarnjim satima prošlo je tek pukom srećom bez žrtava i veće materijalne štete. Prilikom urušavanja, koje je moglo imati katastrofalne posljedice, oštećena je tek staklena stijenka ugostiteljskog objekta koji se nalazi u samoj blizini.

- Izvođači radova su trebali uskoro izaći na teren i započeti sanaciju i rušenje. Bili smo u fazi prikupljanja projektne dokumentacije, međutim dogodilo se ono najgore. Srećom nitko nije nastradao – rekao nam je vlasnik kuće, Marko Triva.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Grad je krenuo u promptno saniranje objekta, čiji bi radovi trebali potrajati nekoliko dana.
- U dogovoru s Gradom i nadležnim institucijama krenuli smo u sanaciju i rušenje kuće. Po nekim procjenama očekujemo da će radovi trajati desetak dana. Prvo krećemo sa sanacijom a potom ćemo krenuti s rušenjem te odvozom smeća i građevinskog otpada. Zaista smo napravili sve što je u našoj mogućnosti, međutim na neke stvari ne možete utjecati – zaključio je Triva.

Kakva je situacija u užem centru grada po pitanju kvalitete stambenih objekata, te koliko ih vapi za obnovom rekao nam je dogradonačelnik Šibenika, Danijel Mileta.

- Stambenih objekata u centru Šibenika koji su propadali godinama je sve manje i manje. Moram naglasiti da je Šibenik prepoznat kao grad u kojem su ulaganja u nekretnine sve veća. Kuće se u centru ubrzano obnavljaju i privode svojoj svrsi – istaknuo je Mileta.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Naglasio je dogradonačelnik i ulogu odvjetnika, koji su s pravne strane omogućili rješavanje vlasničkih odnosa, jednog od preduvjeta za rušenje ili obnovu kuća.

- Angažiranjem odvjetničkih društava, u posljednjih sedam ili osam godina, koji su specijalizirani za vlasničke odnose mnogi stambeni objekti su vraćeni u svoju prvotnu namjenu. Upravo tom suradnjom između odvjetnika, investitora i poduzetnika riješeni su brojni problemi po pitanju vlasničkih odnosa te obnove i statike stambenih objekata – zaključio je dogradonačelnik Šibenika.
 

03. svibanj 2024 09:46