StoryEditorOCM
Šibenikdobre vijesti

U šibenskoj bolnici odradili važan posao, pacijentima će boravak biti puno ugodniji

Piše K. G.
28. ožujka 2024. - 08:42

Ubuduće će svim pacijentima koji budu morali koristiti usluge šibenske bolnice boravak u toj zdravsvenoj ustanovi biti kudikamo ugodniji.

Naime, Opća bolnica Šibensko – kninske županije uspješno je završila projekt izmjena tri klima komore, odnosno dizalice topline, za koje su dobili bespovratno financiranje u sklopu Javnog poziva za neposredno financiranje projekata smanjivanja potrošnje tvari koje oštećuju ozonski sloj i fluoriranih stakleničkih plinova u RH (JP ZO 4/2022) čiji je nositelj Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

- Izmjenom klima komora izvršili smo tranziciju prema tehnologijama koje ovise o dopuštenim radnim tvarima s niskim potencijalom globalnog zagrijavanja i niskim utjecajem na klimatske promjene. Dodatni učinci zamjene opreme su istovremeno povećanje energetske učinkovitosti i smanjenje potrošnje energije.

Ukupna vrijednost realiziranog projekta je 422.658,51 €.

Ujedno, s ponosom objavljujemo da smo od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobili novo bespovratno financiranje za izradu projektne dokumentacije za izvođenje radova na zamjeni postojećeg rashladnog sustava, nabavu i ugradnju rashladnog sustava uz demontažu i ekološko zbrinjavanje postojećeg sustava te stručni nadzor nad izvođenjem radova za izmjenu još jedne klima komore, a ukupna vrijednost dobivenog financiranja je 120.437,50 €- izvijestili su iz Opće bolnice šibensko-kninske.

24. travanj 2024 19:36