StoryEditorOCM
Šibenikprestižna titula

Izbor ‘Šibenske grandece‘: u konkurenciji desetak sugrađanki koje i u doba pandemije ‘pomiču granice‘

Piše Katarina Rudan
12. siječnja 2021. - 13:19

Udruga "Volim Šibenik" u suradnji s Muzejom grada Šibenika te medijskim pokroviteljima portalima ŠibenikIn, Šibenik News i Šibenski.hr, Županijskim radio Šibenikom i Šibenskim listom, petu godinu za redom, organizira izbor "Šibenske grandece".

Radi se o ženama koje svojim nesebičnim radom u različitim djelatnostima pridonose podizanju kvalitete života lokalne zajednice u cjelini ili sredine u kojoj rade i djeluju, promoviraju Šibenik i njegove vrijednosti, rade volonterski ili izvan svojeg radnog vremena, potiču kreativnost i znatiželju kod osoba s kojima rade, otkrivaju nove vrijednosti i istovremeno rade "stotinu" stvari, donose nove ideje i oko sebe šire pozitivnu energiju.

Riječju, žene su to koje pomiču granice, a javnosti najčešće nisu dovoljno predstavljene i poznate. Prijave kandidatkinja, a uvjet je da žive na šibenskom području ili su rođene Šibenčanke, za ovu prestižnu titulu, koja je ustanovljena 2017. godine, zaključene su 10. siječnja.

- Iako je prošla godina bila turbulentna i teška, obilježena pandemijom i korona krizom, žene koje zaslužuju ponijeti titulu pete „Šibenska grandeca“ radile su s velikim žarom i požrtvovnošću, čak i više nego prethodnih godina. Možda je to i razlogom što nam je ove godine, nakon što je 24. prosinca objavljen poziv za nominiranje, vrlo brzo stiglo desetak prijedloga za novu „Šibensku grandecu“ – kažu u Udruzi „Volim Šibenik“.

Sada je na redu povjerenstvo u sastavu Danijel Mileta, Dinko Škevin, Željko Krnčević, Živana Podrug, Valerio Baranović, Diana Ferić i Katarina Rudan, koje će izabrati najviše osam kandidatkinja koje ulaze u uži izbor te nakon toga petu „Šibensku grandecu“, a ona će biti proglašena početkom ožujka.

Kandidatkinje će, kao i prethodne četiri godine, javnosti predstaviti medijski pokrovitelji izbora "Šibenske grandece". Da podsjetimo, titulom „Šibenska grandeca“ do sada su se okitile:liječnica anesteziologinja dr. Danči Mihovilčević i dr.sc Irena Bralić, pedijatrica, koje su se istaknule svojim profesionalnim radom, ali i volonterskim pomaganjem ljudima.

Treća „Šibenska grandeca“ bila je medicinska sestra u mirovini Ana Paić, koja i danas nesebično pomaže drugima, dok je prošle godine tu prestižnu titulu ponijela mlada majka, žena, volonterka, aktivistkinja, novinarka te promotorica humanog i urbanog Šibenika, Snježana Klarić.

26. travanj 2024 21:57