StoryEditorOCM
ŠibenikČetvrt u uzletu

Šibenski kvart ulazi u sezonu bez prodavaonice osnovnih namirnica: Mandalina ostaje bez dućana! (FOTO)

26. svibnja 2018. - 13:55

Nakon Žirja, s kojega u zadnje vrijeme kontinuirano dolaze vapaji malobrojnog stanovništva koje drži da ih je Grad zaboravio, eto i alarma iz gradske četvrti Mandalina.

Turistička sezona je počela, a jedina mjesna trgovina s osnovnim namirnicama i kućanskim potrepštinama zatvara se. Je li to moguće? – pitaju se revoltirani stanovnici Mandaline.

Predsjednik gradske četvrti Božidar Brnić Boće potvrdio nam je da mu je i prodavačica najavila zatvaranje, ali nada se da će u prostoru dosadašnje mandalinske prodavaonice biti nastavljena ista djelatnost, vjerojatno s drugim zakupcem.

– Utješno je što u NCP-ovoj marini radi jedan mali "Konzumov" dućan pa nismo ostali baš bez ikakve trgovine, ali isto mislim kao i ostali Mandalinjani da to nije u redu, samo ne treba dramatizirati – rekao je Boće. Nije kontaktirao gradsku upravu jer, veli, Grad Šibenik nema u Mandalini raspoloživih poslovnih prostora koji bi mogli supstituirati problem.

– Treba vidjeti hoće li sadašnji vlasnik iznajmiti prostor "Studencu", a koliko čujem, u pregovorima su oko toga i ne vjerujem da ćemo ostati bez dućana – optimistično će čelnik gradske četvrti, pomalo zatečen novonastalom situacijom.
Inače, dosad se za opskrbu Mandalinjana brinuo domaći trgovački lanac "Djelo", koji se zadnjih godina intenzivno i ubrzano razvija i širi. Utoliko je vijest o zatvaranju njihove prodavaonice veće iznenađenje. No, da ne bismo spekulirali o razlozima zatvaranja, za objašnjenje smo zamolili vlasnika "Djela" Josu Slamića.


Slab promet


– Istina je, dućan zatvaramo – odmah je potvrdio Slamić. – Razlog je nedostatan promet, radnici, što mi je drago, sve više traže svoja prava, veće plaće itd., a uz promet i marže kakve su ne možemo se uklopiti. To je bio jedan od naših najmanjih dućana, pa u njemu nismo mogli ni ponuditi primjeren asortiman – kazao nam je Slamić, napominjući kako bi "Djelo" rado u Mandalini otvorilo veću prodavaonicu, u većem i prikladnijem prostoru, na primjer uz igralište ili kod Remontnog zavoda.

Šibenski gradonačelnik Željko Burić nije krio iznenađenje informacijom o zatvaranju mandalinskog dućana. O tome ga, kaže, nitko nije informirao.
– Gospodinu Brniću treba reći da je predizborna kampanja davno završila i da treba biti konstruktivan. Ako ima problem i ne može ga riješiti, red je da se obrati Gradu. Ne vjerujem da u Mandalini, gradskoj četvrti koja je u sve većem uzletu, neće biti interesa za otvaranje trgovine. Pogotovo kad uzmete u obzir da je tamo pred otvaranjem robna kuća za nautičku opremu, na čak dva kata. Nevjerojatno je – smatra gradonačelnik – da u Mandalini ima kupaca za nautičku opremu, a nema ih za kavu, kruh, šećer i osnovne potrepštine.

Burić najavljuje razgovore s vlasnicima "Djela" i drugim potencijalno zainteresiranim zakupcima jer, ističe, hitno treba riješiti problem opskrbe tog turistički sve zanimljivijeg kvarta s velikom marinom i luksuznim hotelskim kompleksom – "D-Resortom" turske Dogus grupe. To, poručuje, ne smije čekati.

03. svibanj 2024 02:34