StoryEditorOCM
ŠibenikATAK NA NOS

Mandalinjane i dalje guši smrad dovoza vode iz septičkih jama u ispust kolektora, dokad se može trpjeti ‘aroma turizam‘?

Piše Branimir Periša
25. ožujka 2024. - 19:41

Zove čovjek iz Mandaline. Nije se predstavio, niti je ljutit; reklo bi se najprije da je očajan. Ima samo jednu želju. A ta je da mu, nakon toliko godina nesnošljivoga smrada, pod nosom konačno miriše jedino objed, ne i zahod.

Naravno, nevolja leži u crpnoj stanici šibenskog kolektora nasuprot ulazu u brodogradilište "Iskra" gdje uoči Uskrsa i turističke sezone učestalije prometuju kamioni cisterne, "fekalci" i sadržaje septičkih jama prekrcavaju u ispust kolektora, sa svim smrdljivim aromama koje pri tome lebde zrakom.

Na tome se mjestu turistička sezona na pragu najbolje osjeća, njuši se u zraku, doslovce. I to vrlo neugodno. Tako je gradska četvrt Mandalina, u posljednjem desetljeću, prema kriteriju sadržaja i uređenju obale s tri marine na poluotoku i vrhunskim hotelom na Kulini, postala pravi europski biser, no sa smradom iz prošlih vremena – ako ne i žešćim – kada se u cijeli porat izlijevala nepročišćena kanalizacija. I naravno, sve je "davalo fonjom".

Cijeli tekst možete pročitati OVDJE.

23. svibanj 2024 16:46