StoryEditorOCM
Šibenikdva važna projekta

Šibenski gradonačelnik najavio gradnju ‘remize‘ na Podima i pokrivanje cijelog grada javnim prijevozom

Piše Ana Petrić
26. veljače 2024. - 14:28

U prostorijama gradske uprave, šibenski gradonačelnik Željko Burić i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, danas su potpisali sporazum o korištenju tehničke pomoći za ITU mehanizam te ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za strategiju urbanog razvoja Grada Šibenika.

ITU mehanizam je, naglasio je ministar, najveći i najvažniji element direktne potpore gradovima, a koji osigurava 680 milijuna eura, od čega 22 milijuna ide upravo projektima koje provodi Krešimirov grad.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

- Ovim današnjim potpisivanjem smo osigurali 400 tisuća eura sredstava za provedbenu jedinicu koja operativno provodi ITU mehanizam u Šibeniku. Ta će im sredstva pomoći da kvalitetno iznesu ovaj posao koji je pred njima, odnosno u realizaciji projekata koji su pred nama. O projektima će više gradonačelnik, a ja ću još apostrofirati da ovim ulaganjima želimo postići da gradovi budu još održiviji i zeleniji i tehnološki napredniji. Obzirom da je Šibenik i dosada bio iznimno dobar u povlačenju sredstava iz europskih fondova, vjerujem da će ova sredstva svakako donijeti jednu novu, dodanu vrijednost Šibeniku i da će zadržati ove visoke stope rasta, jedan kvalitetan razvoj koji Šibenik ima dosada – kazao je ministar Erlić.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Šibenski gradonačelnik istaknuo je vrlo uspješnu i kvalitetnu suradnju s ministrom Erlićem osobno, ali i cijelim Ministarstvom na čijem je čelu, a dodao je kako prije i poslije potpisivanja svakog ugovora stoji marljiv rad, trud i snalaženje sa ciljem zadovoljavanja i zakonitosti i forme.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

- Ovo što smo danas potpisali je tehnička provedba ITU programa. Svi zaposlenici Grada Šibenika koji će raditi na ITU projektu praktički osiguravaju plaću iz europskog fonda, što znači da taj dio građani neće plaćati svojim sredstvima kroz naš proračun. ITU je sjajan program, u našem Gradu baziran na dva temeljna projekta, a to su Centar za mlade i nastavak, odnosno nadogradnja komunalnog prijevoza. Od grada koji ga nije ni imao, Centrom za komunalni prijevoz u Industrijskoj zoni Podi, jednom suvremenom remizom ćemo zaokružiti taj projekt koji su i građani označili kao izvrstan te cijelo administrativno područje Šibenika ‘pokriti‘ javnim prijevozom – zaključio je gradonačelnik Burić.

27. travanj 2024 00:33