StoryEditorOCM
ŠibenikSveti grad Šibenik

Radovi na popločavanju Medulićevog trga trajat će do 1. lipnja; nakon toga strojevi se gase, bez obzira hoće li posao biti gotov

26. ožujka 2019. - 21:35

Radovi na popločavanju dijela Medulićevog trga i obližnje ulice uz objekt Šibenske biskupije, Civitas Sacra, najranije bi mogli započeti iza 11. travnja, a trajat će do 1. lipnja, neovisno o tome hoće li cijeli posao biti završen.

Tako je dogovoreno na sastanku u šibenskoj gradskoj upravi, nakon razgovora dogradonačelnika Danijela Milete s desetak poduzetnika i obrtnika koji rade na Medulićevom trgu ili u njegovoj neposrednoj blizini, a na sastanku su bili i predstavnici tvrtke Bemix, kao najpovoljniji ponuđač za izvođenje radova.

Tri su opcije moguće, kaže Mileta. Prva je najoptimističnija, da se s radovima krene 11. ili 12. travnja, po isteku žalbenog roka i roka mirovanja (15 dana), i ukoliko ne bude žalbi, obavi kompletno poločavanje i trga i ulice u roku od 20-25 dana koliko je izvođaču potrebno za takav obim posla (350 kvadrata).

Druga je varijanta, ako bude žalbi, da se s radovima i ne počinje do jeseni. A treća je, ističe Mileta, da se nakon sklapanja ugovora s izvođačem, u slučaju kiše i nepovoljnih vremenskih prilika, radi prioritetno na popločavanju trga, ali do 1. lipnja kada radovi moraju prestati, neovisno o tome koliko je posla obavljeno. Svi se nadaju najboljoj opciji. Završetku radova u cjelosti.

Dogovoreno je također da će se radovi provoditi fazno, u izravnom dogovoru izvođača s poduzetnicima, neće biti dugotrajnog zatvaranja komunikacije preko Medulićevog trga, a radit će se što je moguće više sati dnevno.

Zainteresirani poduzetnici su s dogovorom zadovoljni, suglasni su s predloženim scenarijem i nadaju da će cijeli prostor biti uređen i popločan do 1. lipnja te da će izbjeći veće štete na početku sezone.

-Treba nam svima malo strpljenja, a čini mi se da je dogovoreno ono što je realno i u interesu svih nas- kratko nam je kazao nakon sastanka vlasnik kavane Medulić, Ivica Kero.

Neki međutim, misle i kako je ovim sastankom učinjena samo dobra gesta prema poduzetnicima da bi se stvorio privid njihova suodlučivanja, a zapravo je, kako kaže jedan od njih, o tome odavno odlučeno.

Problem je, inače, nastao nakon odustajanja investitora projekta Civitas Sacra, Šibenske biskupije, da obavi i završno popločavanje trga i ulice, te su taj dio prepustili Gradu. A kako je Grad obveznik javne nabave, trebalo je prilagoditi dokumentaciju i objaviti javni natječaj, što je sve utjecalo na znatno kašnjenje procedure i cijelog posla.

27. travanj 2024 19:28