StoryEditorOCM
ŠibenikU park šumi šubićevac

Prvo igralište na administrativnom podrugčju grada Šibenika za djecu s posebnim potrebama

Piše šibenski.hr
11. ožujka 2020. - 14:51

Grad Šibenik je u park šumi Šubićevac završio radove na izgradnji novog dječjeg igrališta prilagođenog za djecu s posebnim potrebama, jedinstvenog na administrativnom području Šibenika.

„Ovo igralište je rezultat još jedne uspješne suradnje gradske uprave s poslovnim subjektima koji posluju u Šibeniku, i to na izgradnji dječjih igrališta. Osim što je vodeća naftna kompanija INA u protekle dvije godine donirala igrala za proširenje dječjeg igrališta na Meterizama, te igrala i podlogu za novo dječje igralište u sklopu sportskog centra Ljubica u Crnici, Jadranska banka je u procesu preuzimanja od HPB osigurala 750 tisuća kuna za izgradnju i opremanje potpuno novog i jedinstvenog dječjeg igrališta na Šubićevcu.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić prilikom službenog otvaranja igrališta.

Cijela ova lijepa priča je započela inicijativom Moto kluba Galebi Šibenik i suradnjom s Centrom za odgoj i obrazovanje Šubićevac koji su krenuli s prikupljanjem donacija za izgradnju prvog ovakvog igrališta na području Šibenika. Grad Šibenik se obvezao da će na ukupno prikupljeni iznos donacija financijski sudjelovati s ostatkom vrijednosti potrebnim za realizaciju projekta, a zatim se svojom donacijom uključila Jadranska Banka, odnosno sada HPB.

„Posebnost ovog igrališta jest što je opremljeno sa spravama koje su važne za fizički razvoj djeteta, posebno djece s tjelesnim poteškoćama te vjerujem kako će svi oni uživati ovdje.“, kazala je ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac Branka Bego.

Nino Vrcić, član Moto kluba Galebi, naglasio je kako je realizacija ovog projekta nastavak dugogodišnje suradnje kluba s Centrom za odgoj i obrazovanje te se zahvalio Gradu što je prepoznao važnost ovog projekta i podržao njihovu inicijativu.

„Riječ je zaista o hvalevrijednom projektu u koji smo se sa zadovoljstvom uključili, a na poseban način i obilježili pripajanje Jadranske banke HPB-u.“, kazao je danas Alen Herjavec, savjetnik u Upravi HPB-a. Valja napomenuti i kako je glavni projekt za igralište napravila i donirala šibenska firma Izgradnja projekt. U proteklom razdoblju Grad Šibenik je u potpunosti obnovio ili izgradio javna dječja igrališta na šibenskoj rivi, Biocima, Krvavicama, Šubićevcu, plaži Brodarica, te otocima Krapnju i Žiriju, ali isto tako okoliš dječjih vrtića Kućica na Baldekinu, Vesla u Zatonu i Malog Mihovila na Jamnjaku.

24. rujan 2023 15:07