StoryEditorOCM
Šibeniktužna obljetnica

Prošlo je 16 godina od Kornatske tragedije; ispred Vatrogasnog doma u Šibeniku položeni vijenci i zapaljene svijeće

Piše šibenski.hr
30. kolovoza 2023. - 10:11

Na današnji dan prije 16 godina dogodila se Kornatska tragedija u kojoj je 12 vatrogasaca izgubilo život gaseći požar na Kornatima. 

Od ukupno 13 vatrogasaca u skupini zahvaćenoj požarom, 12 ih je poginulo na licu mjesta ili preminulo u bolnicama, a jedini je preživio tada 23-godišnji Frane Lučić iz Tisnog. U Kornatskoj tragediji živote su izgubili Dino Klarić, Ivica Crvelin, Ivan Marinović, Marko Stančić, Gabrijel Skočić, Hrvoje Strikoman, Tomislav Crvelin, Ante Crvelin, Josip Lučić, Karlo Ševerdija, Marinko Knežević i Ante Juričev-Mikulin. Događaj je jedna od najvećih mirnodopskih nesreća koje su pogodile Hrvatsku.

Povodom obilježavanja 16. godišnjice smrti vatrogasaca stradalih 30. kolovoza 2007. godine, jutros su položeni vijenci i zapaljene svijeće ispred Vatrogasnog doma u Šibeniku.

Gradonačelnik Željko Burić i zamjenik Danijel Mileta položili su vijenac i zapalili svijeću kod spomen-ploče za stradale pripadnike Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika: Ivicu Crvelina, Dina Klarića, Marinka Kneževića i Ivana Marinovića.

Cvijeće i svijeće položio je i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Šibenika Tomislav Banovac te pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika predvođeni zapovjednikom Volimirom Miloševićem.

Danas će se na Kornatima u 11 sati održati komemoracija i molitva u kapelici sv. Florijana, nakon čega će se okupljeni uputiti u spomen park s 12 suhozidnih križeva na mjestu stradanja vatrogasaca. U svim vatrogasnim postrojbama JVP, DVD i IVP danas će u 15:25 sati biti upaljene sirene u trajanju od 60 sekundi.

image

Obilježava se 16. godišnjica Kornatske tragedije

/Grad Šibenik
image

Obilježava se 16. godišnjica Kornatske tragedije

/Grad Šibenik
image

Obilježava se 16. godišnjica Kornatske tragedije

/Grad Šibenik
image

Obilježava se 16. godišnjica Kornatske tragedije

/Grad Šibenik
03. svibanj 2024 11:31