StoryEditorOCM
ŠibenikKulturno vijeće

Predsjednica Morana Periša optimistična: S obzirom na kompetencije, ambicije i iskustvo izabranih članova Kulturnog vijeća, nimalo ne dvojim da ćemo kvalitetnim i upornim radom poboljšati sliku šibenskog kulturnog života

Piše Šibenski.hr
26. travnja 2018. - 16:31

Danas je u šibenskoj Gradskoj upravi održana Konstituirajuća sjednica Kulturnog vijeća Grada Šibenika na kojoj je za predsjednicu izabrana Morana Periša, članica Kulturnog vijeća za područje inovativne i umjetničke kulturne prakse.
Periša, inače zaposlenica Javne ustanove Tvrđava kulture u Odjelu za programe i produkciju izabrana je za predsjednicu ovog tijela glasovanjem članova Kulturnog vijeća.

„S obzirom na kompetencije, ambicije i iskustvo izabranih članova Kulturnog vijeća, nimalo ne dvojim da ćemo kvalitetnim i upornim radom poboljšati sliku šibenskog kulturnog života, bilo da se radi o afirmaciji kulturnih djelatnika, poticanju i valorizaciji produkcija kulturnih sadržaja ili o očuvanju i valorizaciji materijalne i nematerijalne kulturne baštine. Prvi korak kulturnog vijeća bit ce donošenje smjernica za izradu kulturne strategije grada Šibenika o čemu smo započeli razgovor već danas i o čemu ćemo aktivno promišljati na sljedećim sjednicama.“, kazala je Morana Periša.

Od 2014. godine Periša je sudjelovala u svim važnijim projektima grada Šibenika koji su apostrofirali razvoj inovativnih kulturnih praksi. Sudjelovala je u organizaciji projekta Advent u Šibeniku – Adventura; od 2015. g. zadužena je za osmišljavanje i provođenje programske politike Tvrđave sv. Mihovila, a poslije i tvrđave Barone. Osim programskih sadržaja usmjerena je na usavršavanje i djelovanje na području razvoja publike, strateškog planiranja i samoodrživog upravljanja kulturno-povijesnom baštinom.

Podsjetimo, Kulturno vijeće broji sedam članova, a čine ga: Hrvoje Jelković, imenovan za područje kulturno-umjetničkog amaterizma; Angela Bujas, za područje zaštite i očuvanje pokretnih i nepokretnih kulturnih dobara; Tea Slavica, za područje kazališne, glazbene i glazbeno-scenske umjetnosti; Dino Karađole, za područje inovativne i umjetničke kulturne prakse; Miljenka Bujas za područje kulturno-umjetničkog amaterizma i Lana Marinović Čala za područje vizualne umjetnosti i Morana Periša, predsjednica Vijeća.
 

27. rujan 2023 07:17