StoryEditorOCM
Šibenikčast i odgovornost

Gradonačelnik Burić primio članice Kulturnog vijeća i poručio: ‘Šibenik je kulturno živ europski grad‘

Piše Šibenski.hr
9. veljače 2023. - 12:18

Članice Kulturnog vijeća Grada Šibenika Angelu Bujas, Lanu Čala Martinović, Ružu Raguž, Ines Nimac te Moranu Periša, predsjednicu Vijeća, primio je danas gradonačelnik Željko Burić, a primanju se pridružila i Mirjana Žurić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika. Čestitavši im na imenovanju u to savjetodavno tijelo, Burić je podsjetio na važnost suradnje svih dionika na očuvanju kulturnih vrijednosti i razvoju šibenske kulture.

- Kultura i kulturna baština je, možda više nego igdje, upravo u Šibeniku profilirala vizuru grada, bila poluga njegovog oživljavanja i snažnog rasta, urbane ekonomije i brendiranja kroz različita ostvarenja kreativnog rada. Valorizirajući pomno i smišljeno ostavštinu velikih i značajnih ljudi koji su rođeni u Šibeniku, baš kao i svoje kulturno-povijesno nasljeđe počevši od UNESCO-vih spomenika, obnavljajući gradske utvrde i osmišljavajući najbolje načine zaštite gradske jezgre i povijesnih građevina te vodeći brigu da sve to prati široki spektar kulturnih programa i sadržaja prepoznatljivih i izvan nacionalnih okvira, iskoristili smo priliku promijeniti dotadašnju percepciju grada i Šibenik vratili pod svjetla reflektora kao inovativan i kulturno živ europski grad. Njegovom novom putu u stvaranju jedinstvene priče su pridonijele i osobe poput vas – rekao je Burić u svom obraćanju zaželjevši članicama Kulturnog vijeća Grada Šibenika mnogo uspjeha u radu, na dobrobit svih onih koji djeluju u kulturi, ali i na korist cijele zajednice.

Predsjednica Kulturnog vijeća Grada Šibenika Morana Periša, u ime svojih kolegica, zahvalila je na imenovanju i primanju podsjetivši da je u gradu koji kulturu živi intenzivno i u toliko različitih varijacija, velika čast, ali i odgovornost o njoj promišljati i usmjeravati ju iz ovoga kuta.

- Zahvaljujući predanosti članova prošloga saziva Kulturnoga vijeća, imamo izvrsne temelje za kvalitetan rad i daljnja poboljšanja. Pandemijske su nas godine prisilile da redefiniramo dosadašnja poimanja, planove i strategije i smatram da je izvrstan trenutak da osvježenoga pogleda nastavimo dalje – kazala je predsjednica Kulturnog vijeća Grada Šibenika.

25. travanj 2024 14:32