‘Pidoća i Debit se vole‘ – Četvrto je to izdanje manifestacije koje vole i domaći i strani, i Šibenčani i njihovi gosti, i vinari, i ugostitelji i pidoćari koji su se i ove subote našli na šibenskoj rivi, na Trgu ispred županije, kako bi uživali u ovoj čarobnoj kombinaciji. Koja je baš u ovo doba godine najbolja – jer Debit se otočio, rashladio i taman je spreman za konzumaciju, a i pidoća je o Svetom Anti ‘puna ko oko‘. I to za sitne novce - pet eura zapadala je degustacijska porcija pidoća, a tri eura bio je dec Debita za sljubljivanje.
Svakakvih je tu bilo kombinacija – Brudet od pidoća na posteljici od palente i parmezana bistroa Luce i Brigita, Ceviche od pidoća koje je spremio restoran Pjat, Hrskave pidoće s baby salaticom i aioli umakom restorana Pa Kai, Pidoće sa fužima hotela Jadran, pržene kuglice od pidoća i šalše restorana Visiani, na klasičnu buzaru spremao ih je ribarski obrt Cipacluki, dok se Platforma 22 odlučila na kombinaciju s linguinima, na dalmatinski. A debit je bio od vinarije Birin, Baraka, Vinarije Vinoplod, Testament, Vinarije Sladić i vinarije Ante Sladić Vino, Lasin – Džapo, Prgin, Ško Vina iz Oklaja i Vinarije Rak iz Dubrave kod Šibenika.
Za glazbeni dio bio je zadužen bend Dream Time, Nino Nimac, Karlo Škarica i Danijela Prpić. A meštar cijele parade bio je kao i obično, Dino Karađole, direktor TZ grada Šibenika, koji je sav radostan već u 19.30 primao vijest kako mu prijetelj s Brodarice na manifestaciju dovodi – 30 Amerikanaca. Kojima je ovaj događaj zvučao kao izvrsna kombinacija za subotnji večernji izlazak!
- ‘Ovo je završna godina ove manifestacije, naročito na ovoj lokaciji, morat ćemo tražiti nova rješenja. Vidjet ćemo kako će to biti ubuduće, u suradnji s Turističkom zajednicom županije, čiji je ovo izvorno i projekt, vjerojatno ćemo ga nastaviti kroz aktualni projekt Marenda, kakva je nedavno održana na Starom pazaru u Šibeniku, no spoj pidoće i Debita u svakom slučaju ne dolazi u pitanje. To je odličan način da se spoji tradicionalno i moderno, da se na jednom mjestu prezentiraju naši uzgajivači školjaka, vinari, ugostitelji i nađu put do turističkog tržišta. - kazao nam je Karađole.