StoryEditorOCM
Šibeniksamo odgoda

Pacijenti koji u šibenskoj bolnici imaju zakazan pregled na izbornu srijedu ne moraju se ponovno naručivati

Piše Marija Lončar
26. ožujka 2024. - 12:21

Šibenčani i Šibenčanke, svi koji u Općoj bolnici Šibensko-kninske županije imaju zakazane specijalističke preglede na izborni dan, u srijedu, 17. travnja, nemaju razloga za zabrinutost.

Pregledi će, istina, biti odgođeni za neki drugi dan, ali pacijenti se neće morati ponovo naručivati. Potvrdio je to ravnatelj šibenske bolnice Kristijan Stipaničev, dodajući kako ovih dana pacijenti mogu očekivati poziv iz bolnice zbog dogovora oko novog termina.

-Nije baš uobičajena situacija, ali nije ni nešto što će poremetiti naš rad! Uostalom, u godini imamo i praznike pa je ovo slično tome. Razlika je jedino što znamo unaprijed kada je koji praznik, a za ovaj neradni dan smo kasnije doznali. Moramo se samo presložiti i organizirati kao vikendom. Poslali smo i obavijest po odjelima da se kontaktiraju pacijenti i prošli tjedan već smo počeli s pozivima – kazao je Stipaničev.

image


 

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Kada je riječ o operacijama, ni tu neće biti problem, tvrdi Stipaničev, budući da se termini operacija ne dogovaraju puno vremena unaprijed.

-Operacijski program planira se desetak dana ranije, pa će se svakako uzeti u obzir to da je ta srijeda neradni dan. Ono na što moramo voditi računa su dežurstva. Moramo ih uskladiti sa smjenskim radom i prilagoditi tako da zaposlenicima osiguramo mogućnost da glasuju, pa će dežurstvo umjesto u 7 sati ujutro, kada se otvaraju i birališta, početi u 8 sati – rekao je Stipaničev.

Dodaje kako će jedna služba i tog izbornog 17. travnja raditi gotovo kao i svakog radnog dana.

-S Odjelom radiologije imamo dogovor da se radi sedam dana u tjednu i to praktično u tri smjene. Zbog toga u našoj bolnici i nemamo neke liste čekanja na magnetsku rezonaciju i CT – zaključio je Stipaničev.

27. travanj 2024 07:40