StoryEditorOCM
ŠibenikVUŠ poziva maturante:

Od 1. veljače započinju prijave na studije. Veleučilište spremno dočekuje svoje kandidate!

Piše PROMO
25. siječnja 2024. - 11:26
Sibenik, 210910. Danas je na Veleucilistu u Sibeniku uruceno preko 200 diploma polaznicima triju studija Veleucilista. Na slici: studenti na dojedjeli diploma. Niksa Stipanicev/Cropix/Cropix

Veljača je tradicionalno mjesec kada maturanti i drugi kandidati započinju prijave za upis na željene studijske programe. Kao i prošlih godina prijave započinju 1. veljače 2024. i trajat će sve do 17. srpnja kada će biti objavljene i konačne rang liste. Na jedinoj šibenskoj visokoobrazovnoj ustanovi - Veleučilištu u Šibeniku, spremno dočekuju upise te potencijalni studenti mogu birati između pet stručnih prijediplomskih studija – Turističkog menadžmenta, Poslovne informatike, Prometa, Sestrinstva i Upravnog studija.

Prema riječima dekana dr. sc. Ljube Runjića dostupno je ukupno 295 upisnih mjesta na svim prijediplomskim studijima. Cilj je da se ponovi prošlogodišnji rezultat od 175 domaćih i 25 stranih studenata koji su upisali neki od prijediplomskih studija na Veleučilištu. Procjenjuje se da će i ove godine biti najatraktivniji studij Sestrinstva za koji je od ove godine pored kvote od 40 mjesta za izvanredne studente predviđeno i novih 20 mjesta za redovne studente.

Dodatni adut za privlačenje studenata dekan Runjić vidi i u novootvorenom studentskom domu Palacin, kao i činjenici da Veleučilište svojim studentima osigurava minimalno 450 sati stručne prakse te mogućnost slušanja predavanja u popodnevnim terminima za one koji su već zaposleni.

Naposljetku, dekan je potvrdio ono što se već dugo najavljivalo – početkom siječnja Agenciji za znanost i visoko obrazovanje predat je zahtjev za akreditaciju novog prijediplomskog studija Računarstva.

04. svibanj 2024 11:18