StoryEditorOCM
ŠibenikFINALNO

Objavljen je novi termin: upisi u radionice 64. MDF-a idu ponovno u ponedjeljak 10. lipnja

Piše Šibenski.hr
7. lipnja 2024. - 19:22

Nakon što u petak ujutro upis djece u preko 50 radionica 64. Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik – Hrvatska nije bio realiziran te je odgođen do daljnjeg, poznat je naknadni termin. Novi i finalni datum upisa u festivalske radionice je ponedjeljak 10. lipnja ponovno od 10 sati. Upisi će ponovno biti mogući online preko internetske stranice www.mdf-radionice.com.

Od ranije je poznato da 64. MD, koji će se održati od 22. lipnja do 6. srpnja, ove godine nudi rekordan broj radionica, više od 50, s domaćim i međunarodnim voditeljima, umjetnicima i pedagozima, a koje će primiti oko tisuću djece iz cijele zemlje i šire pa je malo koga iznenadio današnji pad sustava nove internetske stranice unatoč svoj sili suvremene tehnologije.

„Od tolike količine prijava, unatoč tehničkim pripremama i svim ostalim predradnjama kojima smo pristupili kako bi nova stranica bila spremna pružiti što kvalitetniji proces upisa djece, dogodilo se sve ono što je bilo predviđeno kao mogućnost, a protiv čega smo sustavno radili da se ne dogodi. Prvi pokušaj nije uspio, ali smo zato naučili na greškama i u ponedjeljak krećemo iznova. Još se jednom ispričavamo svima koji su danas skupa s nama zatečeni iznenađeni ovakim tijekom događanja“, poručio je ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, Jakov Bilić, unutar koje se kazališne kuće MDF održava.

Podsjetimo, tijekom dva festivalska tjedna na šibenskim ulicama i trgovima te pokojem zatvorenom prostoru održat će se preko 50 radionica među kojima i one za bebe, za djecu s poteškoćama u razvoju te za nešto stariju djecu, a osim domaćih voditelja, umjetnika i pedagoda, stižu i oni s međunarodnim adresama pa će tako djeca o zemlji s dalekog istoka učiti izravno od japanskih umjetnika.

Radionički program svakako je posebnost šibenskog festivala koji je tek po mjestu održavanja domaći, dok je sve ostalo svjetsko (a naše). Također, radionice su besplatne za svu djecu, a osiguran je i sva potreban materijal bez obzira radili se o literarnim, likovnim, dramskim, tehničkim i ostalim radionicama.

Zbog radionica i kako bi svoje znanje stavili djeci na raspolagnje, u Šibenik dolaze akademska slikarica Dubravka Kolanović, ilustratorice i likovine umjetnice Hana Tintor, Manuela Vladić Maštruko, Tisja Kljaković Brajić, Jelena Pervan, BooBooTannenbaum (Srđana Modrinić), glazbenica Sara Renar, karikaturist Nik Titanik, Ada Burke, kazališna glumica i producentica iz Londona, Lisa Burk iz Beča, Michele Pastorini, baletni prvak i koreograf u HNK Ivan pl. Zajec iz Rijeke.

Podsjećamo, upisi u radionice su u ponedjeljak, 10. lipnja u 10 sati online na internetskoj stranici www.mdf-radionice.com.

20. lipanj 2024 09:14