StoryEditorOCM
ŠibenikUPOZORENJE POLICIJE ZBOG UTRKE 'TOUR OF CROATIA'

Ne parkirajte automobile u srijedu navečer od Sjemeništa do Vanjskog – uklonit će ih 'pauk' zbog sigurnog prolaza biciklista

19. travnja 2017. - 12:08

Treći dio etape međunarodne biciklističke utrke „Tour of Croatia – Race trough the natural beauty“ prolazi preko šibenskog područja u četvrtak 20. travnja u vremenu između 13,30 i 16 sati, u ukupnoj dužini od 58 km po slijedećem itinereru: Lepenica – Boraja – Vrpolje – Donje Polje – Ražine – Šibenik – Vodice – Pirovac – Drage, izvještavaju iz PU Šibensko – kninske.
U cilju povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu, sudionika utrke i posjetitelja te nesmetanog odvijanja utrke, dolazit će do periodičnog zatvaranja određenih dionica cesta (državne ceste D 58 Šibenik – Lepenica od 13,30 do 15,00 sati, državne ceste D 8 Drage – Šibenik od 14,00 do 16,00 sati) kojim će se kretati sudionici utrke te preusmjeravanja prometa na alternativne pravce.
Pozivamo Vas da putem svojih medija opetovano upozoravate sve sudionike u prometu da, pri planiranju kretanja prema odabranim destinacijama, za kretanje u navedenom vremenu, odmah izaberu alternativne pravce kretanja a ukoliko se ipak za vrijeme održavanja utrke nađu na trasi kretanja utrke da poštuju uspostavljenu privremenu regulaciju prometa, postupaju po znakovima koje će im davati ovlaštene službene osobe te slušaju savjete redara organizatora utrke kako bi svojim ponašanjem u prometu pridonijeli sigurnom odvijanju ove biciklističke utrke.
'Posebno napominjemo da obavijestite vozače da od večeras svoja vozila ne parkiraju na obilježenim mjestima za parkiranje koja se nalaze na dijelu ulice Stjepana Radića i to od raskrižja s ulicom Fra Jeronima Milete (Sjemenište) do raskrižja s ulicom Put Gimnazije (Vanjski), jer se ta parkirna mjesta nalaze na najužem dijelu trase kretanja biciklista kroz Grad Šibenik.
Sva vozila koja budu zatečena parkirana na ovom parkiralištu, zbog sigurnosti odvijanja ove utrke, ujutro, 20. travnja na dan utrke, će biti premještena specijalnim vozilom „Pauk“. - upozoravaju iz PU

04. svibanj 2024 12:04