StoryEditorOCM
ŠibenikPočinje odbrojavanje

Matija Cvek otvara Adventuru: nakon njega slijede brojni konceti u đardinu, Arsenturica za najmlađe u Arsena i klizalište na Poljani

Piše Šibenski.hr
8. studenog 2023. - 18:34

 

Jedan od najboljih hrvatskih glazbenika otvorit će novo izdanje šibenske Adventure, a nakon njega slijede odlični koncerti u cijelom prosincu, najavljuju organizatori jedog od najzanimljivijih božićnih i novogodišnjih sajmova u Hrvatskoj.

 Uz vrhunski glazbeni program tradicionalno u Perivoju Roberta Visianija, radionički program Arsenturica za najmlađe prvi put će biti održan u Kući umjetnosti Arsen, a klizalište ‘Vitićevo more‘, najomiljeniji dječji sadržaj Adventure, bit će, kao i dosad, na Poljani u centru grada.

image

 

 

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Adventura počinje u petak, 1. prosinca i traje do prvog dana 2024. godine i to na tri lokacije – u Perivoju Roberta Visianija, u Kući umjetnosti Arsen i na Poljani. „Fantastični Matija Cvek & The Funkensteins prošlog ljeta na sv. Mihovilu oduševili su sve na tribinama Tvrđave! Za koncert koji je bio rasprodan mjesecima unaprijed tražila se ulaznica više, a sad će Cveka u zimskom izdanju u Šibeniku imati priliku poslušati svi koji onda nisu stigli po svoje ulaznice. Odličan glazbeni program nastavlja se kroz cijeli prosinac u dnevnom i večernjem izdanju, a neka od imena koja ćemo slušati u Parku su Neno BelanNika TurkovićLjetno KinoKuzma & Shaka ZuluLu Jakelić…“, poručuju organizatori Adventure iz Tvrđave kulture Šibenik

image

 

 

Niksa Stipanicev/Cropix

Na pozornici u Parku zasvirat će i šibenske glazbene snage pa će se i ove godine na Badnjak zbog sjajnih Fenixa tradicionalno kasniti na blagdanski ručak, a na posljednje jutro u godini plešemo uz Dani Sun. Uz nezaobilaznu Freetuladu kojom se obilježava šibenska Proslava, i humanitarna akcija puštanja lampiona bit će održana na svoj tradicionalni datum, na prvu večer nadolazeće godine što će označiti i zatvaranje još jedne Adventure.

Ove će zime dječji program Adventurica, za tu prigodu novog naziva Arsenturica, prvi put biti održan pod krovom Kuće umjetnosti Arsen, a obilježit će ga niz edukativnih, zabavnih i kreativnih radionica i drugih programa. Kuća Arsen u prosincu će tako biti mjesto okupljanja, druženja, igranja i stvaranja za najmlađe Šibenčane!

image

 

 

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

GREENtanje u Parku naziv je ovogodišnje Adventure koja će u još jednom prosincu Šibenik pretvoriti u pravu božićnu čaroliju. GREENtamo jer je i ova Advetura u plastic free zero waste znaku nazdravljanja iz višekratnih čaša, a i zato jer smo Šibenčani i ako postoji nešto što nam je svima zajedničko, to je baš grintanje!“, kažu organizatori jednog od najboljih adventskih sajmova na moru!

image

 

 

Niksa Stipanicev/Cropix

 

02. svibanj 2024 18:50