StoryEditorOCM
ŠibenikVELIKO PRIZNANJE

Adventura i 321 fest u finalu prestižne nagrade Grand PRix: Šibenski advent i novogodišnji doček jedan od najbolje komuniciranih projekata!

Piše Šibenski.hr
27. ožujka 2024. - 19:57

Šibenska Adventura i 321 fest predstavljeni su jučer na Smotri finalista nagrade Grand PRix koju 17. put najbolje komuniciranim projektima dodjeljuje Hrvatska udruga za odnose s javnošću HUOJ.

Riječ je o najvećoj i najprestižnijoj nagradi za odnose s javnošću u Hrvatskoj, koju je Tvrđava kulture osvojila prvo 2015. po otvaranju Tvrđave sv. Mihovila, a onda i 2017. godine za komunikacijski projekt ‘Više od stvarnosti‘ Tvrđave Barone.

Nagrada se ove godine dodjeljuje u osam kategorija, a šibenska Adventura s novogodišnjim festivalom 321 fest finalist(ica) je u kategoriji Grand PRix za odnose s javnošću u tijelima državne vlasti Republike Hrvatske, u regionalnoj i lokalnoj samoupravi i ustanovama. Adventuru i novogodišnji doček, u svim njihovim segmentima, organizira Tvrđava kulture uz potporu Grada Šibenika i Turističke zajednice.

„S obzirom na više od sto različitih događanja u prosincu namijenjenih različitim domaćim i stranim publikama i ciljanim javnostima, dnevne i večernje koncerte, dječji radionički program, klizalište sa svojim aktivnostima, sportska i gastro natjecanja, humanitarne akcije i novogodišnji festival, možemo reći da su naša Adventura i 321 fest bili komunikacijski prilično izazovni projekti. Zato smo izuzetno ponosni što ih je žiri Grand Prix-a prepoznao kao kvalitetnu stvar i uvrstio u finale nagrade. Gušt je bio jučer predstaviti žiriju Adventuru i poslušati prezentacije drugih finalista“, rekla je voditeljica marketinga i odnosa s javnošću u Tvrđavi kulture Ivana Šimundić.

Smotra finalista održana je u zagrebačkoj Wespi uživo nakon četverogodišnje stanke, a prezentirano je ukupno 46 od rekordnih 70 prijavljenih projekata.

„Hrvatski trendovi u odnosima s javnošću identični su svjetskima, a našim su stručnjacima na raspolaganju isti komunikacijski alati kao i njihovim stranim kolegama. I izazove s kojima se hvataju u koštac, dijelimo s većinom europskih zemalja. Ovogodišnja smotra potencira tri ključna izazova za komunikatore: zadržavanje pažnje kod ciljanih javnosti, postizanje relevantnosti u masi komunikacijskih poruka i potrebu za mjerenjem ishoda kao što su promjene stavova te odgovori na ‘pozive na akciju’ kod ciljanih javnosti“, kazao je predsjednik žirija 17. Grand Prix-a Alan Bahorić, inače savjetnik za stratešku komunikaciju Hrvatske gospodarske komore.

„Vidjeli smo niz sjajnih projekata koji javnost osvješćuju o bitnim temama. Hrvatska je dugo bila deficitarna takvim kampanjama, pa je utoliko bolje što hvatamo korak sa svijetom. Struka je svojim javnim informacijskim i edukacijskim kampanjama napravila velike iskorake i vidljiv je njihov utjecaj na društvo, poručila je Marijana Grbeša Zenzerović, profesorica na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i članica žirija.

Svečanost dodjele nagrada Grand PRix bit će održana 22. travnja u Ludoj kući u Zagrebu.

26. travanj 2024 02:09