StoryEditorOCM
Šibenikteška odluka uprave

Legendarna šibenska tvrtka seli iz centra grada, evo kada će prestati raditi na sadašnjoj lokaciji na Biocima

Piše Šibenski.hr
29. prosinca 2023. - 11:20

Zbog isteka zakupa nekretnine u kojoj se nalaze pogoni Vinoploda, kompanija svoju proizvodnju seli na novu lokaciju. Od provedenog restrukturiranja od 2020. godine Vinoplod je na postojećoj lokaciji bio u višegodišnjem zakupu. S obzirom da kompanija nije uspjela kupiti nekretninu odnosno produžiti najam na postojećoj lokaciji, donesena je odluka o preseljenju proizvodnih pogona u poslovnu zonu Podi u Šibeniku. Prestanak rada na sadašnjoj lokaciji u centru Šibenika i preseljenje u poslovnu zonu planirano je kroz 2024. godinu, priopćili su iz šibenske ‘Vinoplod‘ vinarije

- Pri traženju alternativnog rješenja za sadašnju proizvodnu lokaciju poslovna zona PODI nametnula se kao najbolje rješenje. Njezin odabir omogućava da proizvodnja ostane u Šibeniku i to na lokaciji koja je primjerenija proizvodnoj djelatnosti. U njoj imamo svu potrebnu infrastrukturu, suvremeniji prostor, više razine energetske učinkovitosti, s još boljim uvjetima rada tako da ćemo preseljenjem dodatno unaprijediti naše poslovanje“ poručio je predsjednik Uprave Vinoploda Krešimir Lokas.

Vinoplod je od 2020. dio Badela 1862 te nakon brzo i uspješno provedenog restrukturiranja posluje stabilno, uspješno i profitabilno uz kontinuirana ulaganja u daljnje poboljšanje kvalitete kao i širenje ponude i vina i jakih alkoholnih pića. 

 

01. svibanj 2024 20:40