StoryEditorOCM
Šibeniktropski uvjeti

Iza većine Šibenčana je besana i teška noć, evo kada stiže toliko očekivano osvježenje

Piše Šibenski.hr
25. srpnja 2023. - 15:04

Prednabijanje topline zbog približavanja frontalnog poremećaja uz južinu očekivano je iza nas za mnoge ostavilo besanu i tešku noć. Tome se nije čuditi jer minimalne temperature zraka uz obalu i na otocima rijetko su se sinoć spuštale ispod 30°C, piše Šibenik Meteo

Šibenik je tako s minimalnom noćnom temperaturom zraka od 32 uz Makarsku gdje se minimalna temperatura zraka nije spuštala ispod 32, odnosno na drugoj meteo postaji 33°C bio najtopliji grad u zemlji, odnosno imao je sve karakteristike tropske noći.

Prema mjerenjima meteo postaja najtoplije četvrti u gradu s minimalnom temperaturom zraka od 32°C bili su Krvavice i Vidici dok je na ostalim postajama temperatura zraka bila samo stupanj niža koliko je izmjereno i na Brodarici. Od ostalih lokacija izdvajamo Žaborić gdje se također noćna temperatura zraka nije spuštala ispod 32°C.

Većina ostalih lokacija minimalnu noćnu temperaturu zraka je imala oko 30°C, a malo niže vrijednosti zabilježene su na otoku Žirju, u Zatonu, Jezerima, Skradinu i na Miljevcima gdje je izmjereno 29, u Drnišu i Kninu 28 te „najugodnije“ s 27°C bilo je u Kistanjama i Putičanju.

Visoke temperature zraka očekuju nas i danas, a osvježenje se očekuje od sutra prolazom frontalnog poremećaja uz okretanje vjetra na sjeverne smjerove, piše Šibenik Meteo.

06. svibanj 2024 22:43