StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetvruće do daljnjeg

Vrhunac je toplinskog vala, noći će biti paklene. Evo kada se nazire pravo osvježenje

Piše Šibenski.hr
21. kolovoza 2023. - 15:15

U utorak će biti sunčano i vruće, ponegdje i vrlo vruće, na Jadranu i uz vrlo toplu noć. Vjetar na kopnu većinom slab, duž obale noću i ujutro slaba i umjerena bura, a poslijepodne sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura od 17 do 22, na Jadranu većinom od 24 do 29, a najviša dnevna uglavnom od 32 do 37 °C, navodi DHMZ.

image

d h m z

image

d h m z

Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a, pak još navodi:

"Vruće i sparno vrijeme nastavlja se i idućih dana. Temperatura zraka u unutrašnjosti može danju dosegnuti i 35 °C, a postupno će sve toplije biti i noći i jutra. Prevladavat će pritom sunčano, u srijedu i četvrtak uz malu do umjerenu vjerojatnost za popodnevne lokalne pljuskove. Na Jadranu se očekuje vrhunac vala vrućine. Uz to, sunčano, s burom u noćnim i jutarnjim satima i jugozapadnjakom i sjeverozapadnjakom sredinom dana i poslijepodne.", prognozirao je za Mikec.

image

d h m z

No, negdje od četvrtaka, ako je suditi po sedmodnevoj prognozi DHMZ-a, vrućina će lagano popuštati, temperature će ići prema 30 stupnjeva. Ali i dalje će u nekim mjestima u Dalmaciji biti između 30 i 35 stupnjeva. 

Norveški meteocentar pak navodi da pravo osvježenje dolazi tek od 28. kolovoza.

Evo njihove prognoze:

image

yr no

A evo i prognoze DHMZ-a po hrvatskim gradovima:

image

d h m z

image

d h m z

image

d h m z

image

d h m z

image

d h m z

27. travanj 2024 21:02