StoryEditorOCM
Šibenikotočni razvoj

Gradu Šibeniku dodijeljeno 200 tisuća eura za četiri projekta na Krapnju, Zlarinu i Žirju; evo što će se raditi

Piše šibenski.hr
12. travnja 2024. - 14:31

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sa više od 200 tisuća eura financirat će četiri projekta Grada Šibenika. Uređenje šetnice na otoku Krapnju, tako, financirat će se sa 67.500 eura, za sanaciju šetnice na otoku Zlarinu bit će izdvojeno 76.400 eura dok će treću, završnu fazu uređenja dječjeg igrališta i boćališta na otoku Žirju Ministarstvo poduprijeti sa 42.500 eura, a  javnu rasvjetu na otoku Krapnju sa 23.700 eura.

Navedeni šibenski projekti prijavljeni su na Javni poziv za dostavu prijedloga Programa razvoja otoka za 2024. godinu kojega je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije objavilo koncem prosinca prošle godine te su uvršteni među 71 odabrani projekt jedinica lokalne samouprave. Sredstva za financiranje tih projekata u ukupnom iznosu od 4 milijuna i 91 tisuću eura osigurana su u ovogodišnjem državnom proračunu.

Ugovore koji se odnose na odabrane projekte na današnjoj je svečanosti u Zadru preuzeo Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika zahvalivši na sredstvima koji su dodijeljeni šibenskim otočkim projektima.

- Naši su otoci bogatstvo grada Šibenika i nacionalno bogatstvo te upravo kroz ovakve male, kapitalne infrastrukturne projekte kojima poboljšavamo i oplemenjujemo životni prostor naših otočana, to i dokazujemo.  Ovo je samo nastavak višegodišnjih ulaganja Grada Šibenika u naše naseljene otoke i nastavak uspješnih prijava na natječaje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. I proteklih 10 godina smo prijavljivali projekte na Program razvoja otoka, a prošle godine smo ubacili u petu brzinu i sad dvije godine za redom imamo maksimalni skor – odobrena su nam sredstva za sva četiri prijavljena projekta, odnosno otoka. Nakon izgradnje kanalizacijskog sustava na Krapnju, otvaranja Hrvatskog centra koralja na Zlarinu i početka radova na vodoopskrbnom sustavu za Kaprije i Žirje, koji su u punom jeku, mi ne živimo na staroj slavi. Za unaprjeđenje života na otocima šibenskog arhipelaga mi radimo punom parom – istaknuo je zamjenik šibenskog gradonačelnika.

24. srpanj 2024 03:02