StoryEditorOCM
Šibenikviše kategorija

Grad Šibenik objavio je natječaj za dodjelu studentskih stipendija, evo kako se možete prijaviti

Piše Šibenski.hr
27. listopada 2022. - 10:55

Grad Šibenik objavio je danas natječaj za dodjelu studentskih stipendija. Ukupno 40 stipendija bit će  raspoređeno u kategorijama za studente prve godine preddiplomskih studija, prve godine diplomskih studija te za studente viših godina studija.

Kategorija A odnosi se na studente prve godine preddiplomskih sveučilišnih, integriranih i stručnih studija,  kategorija B na  studente prve godine diplomskih sveučilišnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija te kategorija C na  studente viših godina preddiplomskih sveučilišnih, integriranih i stručnih studija, te diplomskih sveučilišnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija.

Studentima prve godine preddiplomskih studija (kategorija A) bit će dodijeljeno ukupno 13 stipendija, studentima prve godine diplomskih studija (kategorija B)  13, a za studente viših godina studija (kategorija C) predviđeno je 14 stipendija. 

Visina stipendije iznosi 1.000,00 kn mjesečno.

- Stipendije se dodjeljuju po kriteriju uspjeha u prethodnom obrazovanju, čime potičemo izvrsnost studenata, te po kriteriju socijalnog statusa, čime želimo olakšati troškove studiranja obiteljima slabijeg imovinskog statusa. Sredstva će biti isplaćivana tijekom  deset mjeseci, u razdoblju od 1.  listopada 2022. godine do 30. rujna 2023. godine - kazala je Mirjana Žurić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu studentskih stipendija imaju studenti koji se školuju u RH na sveučilišnim preddiplomskim, integriranim i stručnim studijima, te sveučilišnim diplomskim i specijalističkim diplomskim stručnim studijima, kojima je osnivač Republika Hrvatska, a koji ispunjavaju uvjete propisane natječajem.

Natječaj je otvoren do 10. studenog 2022.. godine, a potrebne dokumente za prijavu možete pronaći na: https://som-natjecaj.eu/authentication/login

Prijave s potrebnom dokumentacijom podnose se na adresu: Grad Šibenik, Povjerenstvo za dodjelu stipendija, Trg palih branitelja Domovinskog rata 1, Šibenik. Obrazac prijave može se preuzeti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Šibenika ili na službenoj internetskoj stranici Grada Šibenika: www.sibenik.hr.

27. travanj 2024 00:04