StoryEditorOCM
ŠibenikIZ HRVATSKE POŠTANSKE BANKE PORUČILI

Gasimo neprofitabilne poslovnice Jadranske banke; Otpušteni djelatnici bit će odgovorno zbrinuti

Piše Ante Talijaš
13. prosinca 2018. - 14:11

Da će se uskoro krenuti sa zatvaranjem poslovnica Jadranske banke Šibenik, a o čemu se neslužbena informacija pojavila na posljednjoj sjednici šibenskog Gradskog vijeća i službeno je potvrđeno iz Ureda za korporativne komunikacije Hrvatske poštanske banke kojoj je pripojena šibenska bankarska kuća kupnjom njezinih svih dionica u srpnju ove godine.

Naime, na sjednici Gradskog vijeća Šibenika, vijećnica Ljubica Kardum (HSU) upozorila je da se priprema zatvaranje 80 posto poslovnica JABA-e i otpuštanje stotinjak djelatnika koji će završiti na Burzi rada.

Iz Službe za odnose s medijima Ureda za korporativne komunikacije Hrvatske poštanske banke ističu kako broj od 80 posto ukupne mreže poslovnica Jadranske banke, koji će se zatvoriti, nije ni približno točan, ali ne žele odgovoriti na naše pitanje o kojem se broju i o kojim poslovnicama radi, već to kriju kao 'zmija noge'.

-Razlog prestanka rada pojedinih poslovnica Jadranske banke je neprofitabilnost, odnosno neodrživost poslovanja. Kao što smo najavili neposredno nakon što smo kupili i dokapitalizirali Jadransku banku, želimo zadržati što veći broj radnih mjesta u skladu s poslovnim potrebama, a zaposlenike čija mjesta nećemo moći očuvati zbrinut ćemo odgovorno, u skladu s dosadašnjom dobrom praksom HPB-a. Želimo biti dobar i odgovoran poslodavac i o svim promjenama na vrijeme informiramo zaposlenike kao i klijente kojima nudimo najbolju moguću uslugu i koji postupno preusmjeravaju svoje poslovanje u Hrvatsku poštansku banku – poručeno je iz Ureda za korporativne komunikacije HPB-a.

Nakon što se Jadranska banka našla pred bankrotom, odnosno pred stečajem i likvidacijom, njezinu sanaciju uspješno je provela po novoj hrvatskoj i europskoj regulativi Državna banka za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka. U ministarstvu financija potom su 4. srpnja ove godine DAB i Hrvatska poštanska banka potpisale Ugovor o kupoprodaji svih dionica Jadranske banke d.d. Šibenik kojim je HPB postala njezin jedini vlasnik. Nakon provedene dokapitalizacije od 110 milijuna kuna, JABA Šibenik je pripojena HPB-u.

 

26. travanj 2024 06:08