StoryEditorOCM
Šibenikčeka se novi podstanar

HPB izlazi iz prostora kod kazališta, još se ne zna tko ulazi: ‘Na tom mjestu mora biti nešto reprezentativno‘

Piše Toni Veljača
19. svibnja 2022. - 12:38

Dugo vremena, gosti ugostiteljskih objekata koji se nalaze tik do šibenskog kazališta, ispijali su kavu s pogledom na zgradu na kojoj je stajao veliki natpis "Hrvatska poštanska banka". Uskoro će imati pogled na nešto drugo.

Naime, najava HPB-a, da njihova poslovnica u samom centru Grada, na adresi Trg kralja Držislava bb, odmah nasuprot kazališta, od 1. lipnja prestaje s radom, otvorila je pitanje tko će biti novi podstanar u zgradi, koja se nalazi na poprilično atraktivnoj gradskoj lokaciji.

Inače, riječ je o prostorima koji su u vlasništvu grada Šibenika, a evo i što dogradonačelnik, Danijel Mileta, kaže o potencijalnom novom najmoprimcu.

- Još uvijek nismo oglasili tu zgradu za najam, ali ne sumnjam u to da će biti ogroman interes. Riječ je ipak o prostoru velike vrijednosti, u samom centru Grada. Zainteresiranih će sigurno biti – ističe Mileta, koji je pri tom i naglasio, da postoji mogućnost da se ograniči namjena tog prostora.

- Zgrada je još uvijek u posjedu HPB-a, kada banka izađe i službeno iz tih prostora, započet ćemo proces oglašavanja prostora za najam. Grad sigurno neće dozvoliti da na tom mjestu bude nekakav neprimjeren sadržaj, mora biti nešto reprezentativno - zaključuje Mileta.

23. travanj 2024 05:22