StoryEditorOCM
ŠibenikPropala im šetnja

Evo zašto je šibenska tvrđava Barone na jedan dan ostala bez vode i zašto su turisti poljubili vrata

4. srpnja 2017. - 13:14

Malo kiše koja je u nedjelju pala i u Šibeniku te burin koji je puhao turistima su donijeli gotovo idealno vrijeme za šetnju gradom. Naravno i šibenskim tvrđavama: Sv. Mihovilom i Baroneom. No, oni koji su se uputili na Barone ili su, obišavši Tvrđavu sv. Mihovila, tu ulaznicu željeli iskoristiti i za drugu šibensku utvrdu, obnovljenu novcem iz EU fondova, nemalo su bili iznenađeni kada su naišli na zatvorena vrata i obavijest zalijepljenu na ulazu u kojoj se kratko navodi tek da je tvrđava Barone trenutačno zatvorena zbog tehničkih razloga!

Tvrđava je, kako se doznaje od Gorane Barišić Bačelić, ravnateljice Tvrđave kulture Šibenik, gradske ustanove koja upravlja šibenskim fortifikacijskim objektima, na jedan dan, u nedjelju, ostala bez vode, i to je, kako tvrdi, bio razlog zašto je bila zatvorena za posjetitelje.

– Nešto nije bilo u redu s tlakom, zbog čega hidrofor iz spremnika nije mogao crpsti vodu za ugostiteljski objekt. Već smo u ovoj sezoni imali slučajeve da je pritisak bio vrlo slab, ali nikada nismo ostali bez vode – kazala je Gorana Barišić Bačelić.

Dodala je kako je u ponedjeljak tvrđavu obišao i projektant vodovodnih instalacija, no nikakav kvar nije pronađen.
– Tvrđava je priključena na gradski vodovodni sustav, no kako je na uzvisini, praktično na jednoj od najviših točaka u gradu, imamo tu cisternu s hidroforom koja se tijekom noći očito napunila tako da voda opet normalno teče – objasnila je Barišić Bačelić, uvjerena kako razloga za zabrinutost nema te da je nedjeljni slučaj bio tek kratka i neočekivana epizoda.
Tvrđava Barone u ponedjeljak ujutro opet je otvorena za posjetitelje s uobičajenim radnim vremenom od 9 do 22 sata.

26. travanj 2024 12:16