StoryEditorOCM
ŠibenikŠibenik

Doznajte tko je dobio kućice na Adventuri, ali i u kojim sve gastro delicijama ćete moći uživati u prosincu

Piše Šibenski.hr
19. studenog 2018. - 16:40

Na javni poziv za najam kućica u perivoju Roberta Visianija u sklopu Adventure 2018., koja će započeti 6. prosinca 2018., a potrajat će do 1. siječnja 2019. godine pristigla je 31 prijava u dvije raspisane kategorije – Ugostiteljstvo i Slano i slatko. Ponuditelji su traženu dokumentaciju mogli predati do 9. studenog, a o konačnom odabiru najboljih ponuda u petak je odlučilo peteročlano Povjerenstvo.

U kategoriji Ugostiteljstvo odabrano je 12 ponuditelja, dok su u kategoriji Slano i slatko izabrane tri ponude. Popis svih odabranih ponuditelja možete pronaći na LINKU.

Prema odabranim prijavama čini se da nas čeka poprilično zanimljiv prosinac i u gastronomskom smislu – nakon što je poharala Zagreb, izgledno je da će ‘sarma sendvič’ osvojiti i Šibenik, a osim već dobro poznatih sajmenih jela kao što su domaće kobasice s kruhom ispod peke, bakalar, jota, buncek i oglavina u sendviču s kiselim kupusom, buncekebab i drugi, ove godine očekuju nas brojni noviteti pa ćemo se na Adventuri sladiti selekcijom pita i bureka, a osim bosanske kuhinje, predstavit će se i američka kuhinja s pulled beef sendvičima, odnosno sa sendvičima od trganih komadića sporo pečene svinjetine ili teletine. Moći će se degustirati i pecalice, tortille s pancetom i sirom, šibenska luganiga, ali i desert na bazi piva – biramisu.

Jednako je bogat i izbor pića – od ponude lokalnih vinara i pivara, preko toplih rakija i zimskih koktela, kuhanoga vina i gina, raznih bezalkoholnih zimskih napitaka i čajeva, naći će se ponešto za svačiji ukus. Za ljubitelje slatkoga, osim tradicionalnih friula i kroštula, ove godine na Adventuri bit će predstavljeni i francuski macaroni u obliku Djeda Božićnjaka i Snjegovića, kolači od naranče i čokolade, jabuka i cimeta, pispaji i lanjske miljenice velikih i malih, nizozemske palačinkice od heljdina brašna znane kao – picco puff.

Svi odabrani ponuditelji moraju pristupiti potpisivanju Ugovora u prostorijama Turističke zajednica Grada Šibenika, na adresi Fausta Vrančića 18, od utorka 20. studenoga do petka 23. studenoga u radnom vremenu od 8 do 15 sati. Oni koji u navedenom roku ne potpišu Ugovor, smatrat će se da su odustali od najma kućice te će se njihovo mjesto osloboditi sljedećem najboljem ponuditelju.

Podsjećamo, do 23. studenoga trebali bi biti poznati i odabrani mali obrtnici, vlasnici kućnih radinosti i predstavnici udruga koji će svoje proizvode predstaviti na Adventurinom Sajmiću, koji će se od 15. do 26. prosinca održati na trgu Nikole Tomasea, ispred crkve sv. Frane.

 

08. svibanj 2024 04:29