StoryEditorOCM
ŠibenikU akciji "Medicinari velikog srca"

Dječji odjel OB Šibenik dobio dva inhalatora

28. prosinca 2016. - 16:12

Dva inhalatora vrijedna sveukupno tisuću kuna Dječjem odjelu Opće bolnice Šibensko-kninske županije poklonio je dr. Nino Brajković, županijski povjerenik Hrvatske liječničke komore. Iako bolnica iste aparate već ima, u vrijeme alergija, gripe i respiratornih infekcija, novi uređaji nisu na odmet jer će, istaknuo je dr. Braković, najmlađim pacijentima olakšati boravak u bolnici i pojednostavniti liječenje. Donacija je, inače, rezultat humanitarne akcije "Medicinari velikog srca" koju je inicirala Udruga studenata medicine Medicinskog fakulteta u Zagrebu, a svesrdno prihvatila Hrvatska liječnička komora.
- Umjesto skupih blagdanskih poklona poslovnim partnerima poput rokovnika i kalendara, odlučili smo se odreći dijela članarine i pomoći dječjim, odnosno pedijatrijskim odjelima svih hrvatskih bolnica. U ovisnosti o njihovim potrebama, do sada je 40-ak bolnica i klinika u okviru akcije "Medicinari velikog srca" dobilo medicinsku opremu, didaktička sredstva ili drugu opremu, što je članovima Hrvatske liječničke komore i Udruge studenata medicine izuzetno drago-kazao je dr. Brajković.
Podsjetio je, također, da je donacija inhalatora treća akcija u kojoj su ove godine sudjelovali šibensko-kninski liječnici, članovi Hrvatske liječničke komore. U povodu obilježavanja 950. obljetnice prvog spomena grada Šibenika, naime, organizirali su stručni simpozij psihoanalize, a sufinancirali su i tiskanje Monografije o hrvatskom liječničkom zboru dr. Danći Mihovilčević.
Na poklonjenim inhalatorima, dragocjenim uređajima pogotovo u liječenju djece, uz želju da se što manje koriste, donatorima su se zahvalile dr. Sanja Jakelić, ravnateljica OB Šibensko-kninske županije i dr. Ivana Čulo Čagalj, šefica Dječjeg odjela.

06. svibanj 2024 03:11