StoryEditorOCM
ŠibenikDONACIJA ŠIBENSKIH LIONSA

Dajte i vi svoj prilog: Dječjem odjelu mobilni uređaj za ranu dijagnostiku vrijedan 20 tisuća kuna

24. studenog 2018. - 12:38

Mobilni medicinski uređaj za ranu dijagnostiku kod djece "Compact 5", vrijedan 20-ak tisuća kuna, članovi Lions kluba Šibenik i sestrinskog im Lions kluba Luca kane darovati Dječjem odjelu Opće bolnice Šibensko-kninske županije. Kazano je to na konferenciji za novinare koju su predstavnici obaju klubova sazvali pred ulazom na Odjel.

Novac za nabavu tog uređaja njemačkog proizvođača namjeravaju, istaknuto je, prikupiti na svom tradicionalnom "Martinju", dobrotvornoj večeri na kojoj će se 30. studenoga u lozovačkom "Atriumu" okupiti Lionsi obaju klubova i njihovi prijatelji, a očekuju i potporu svojih donatora. Na kupnju "Compacta 5" su se, po riječima Ante Bašića, predsjednika Lions kluba Šibenik, odlučili rukovodeći se činjenicom da su djeca budućnost svake zemlje, a potaknuti zabrinjavajućom demografskom slikom u Hrvatskoj. Izbor aparata sugerirali su im liječnici specijalisti.

Članice Lions kluba Luca svoje će kolege poduprijeti humanitarnom akcijom "Božićna košarica" u kojoj će, kako je najavila njihova predsjednica Gorjana Bašić, kroz sljedeći tjedan u nekoliko dućana prodajnog lanca Tommy postaviti humanitarne košarice. Svi koji to žele u njih će sljedećih mjesec dana moći ubaciti svoj novčani prilog za pomoć socijalno ugroženim obiteljima. Na humanitarnoj inicijativi zahvalila je dr. Mirjana Matić, zamjenica voditeljice Dječjeg odjela šibenske Opće bolnice.

19. travanj 2024 11:10