StoryEditor
Hrvatska i svijetVladin prijedlog poreznog rasterećenja mladih

Zdravko Marić: smatramo da je bolji i efektniji rezultat mjere smanjenja poreza na dohodak kroz godišnji obračun, ali smo otvoreni za raspravu  

3. studenog 2019. - 09:56

Ministar financija Zdravko Marić rekao je u subotu kako treba vidjeti kako će ići saborska rasprava vezana uz Vladin prijedlog poreznog rasterećenja mladih ocjenjujući kako su dobra oba načina obračuna poreza na dohodak  - i  mjesečni i godišnji - te je najvažnije da će mladi tu mjeru osjetiti.

- Vidjet ćemo kako će teći saborska rasprava. Originalno je prijedlog bio da se umanjenje obveze poreza na dohodak obračunava na mjesečnoj razini, a nakon komentara koje smo tijekom javne rasprave dobili od mladih, računovođa, poslodavaca i nekih drugih, odlučili smo se na godišnji obračun. I jedna i druga opcija su, što se nas tiče, dobre. Bitno je da se s tim ide, rekao je Marić za Hinu reagirajući na medijske napise da će mladi do 30 godina veće plaće, zbog poreznih olakšica, imati tek od kolovoza 2021. 

Najvažnije je da će tu mjeru mladi osjetiti. Smatra i da bi, vezano uz obračun poreza na dohodak, anketa među mladima pokazala različite želje obračuna. 

- Mi smatramo da je bolji i efektniji rezultat te mjere kroz godišnji obračun, naglasio je Marić, dodavši da su otvoreni za raspravu.  

Izdvojeno

08. ožujak 2021 19:38