StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetpromjena vremena

U Otočcu jutros izmjereno samo sedam stupnjeva, a i u Dalmaciji je noćas bilo ugodno spavati. Evo koliko će potrajati ovaj predah od vrućina

Piše šibenski.hr
19. kolovoza 2021. - 07:33

Pretežno je vedro diljem zemlje, ali zato su temperature prilično niske, osobito u dijelovima unutrašnjosti, 7,2 jutros izmjereno u Otočcu. Posljedica je to vedre noći i pritjecanja hladnijeg zraka u sjevernoj struji, navodi meteorologinja Tea Blažević za N1. Trenutačno je bura jaka pod Velebitom, stoga ima ograničenja u prometu, prema izvještaju HAK-a:

Zbog jakog vjetra na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Novi Vinodolski-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila). U ostalom dijelu zemlje vremenski uvjeti povoljni su za vožnju, a povremeni zastoji mogući su na dionicama gdje su u tijeku radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

U nastavku dana vjetar će slabjeti. Ostatak tjedna obilježit će ponovni porast minimalnih i maksimalnih temperatura. Jača greben anticiklone sa zapada, što će rezultirati stabilnijim prilikama. Vratit će nam se vrućine, osobito prema kraju tjedna.

06. svibanj 2024 21:54